Heerlijke gevulde paprika’s met een Mexicaanse twist

Gevulde Taco Paprika's

img-5

Gevulde Taco Paprika's

img-6maxine
Een heerlijk koolhydraatarm diner binnen 30 minuten op tafel met deze lekkere gevulde paprika's met een Mexicaanse twist
Prep Time 10 minutes
Cook Time 20 minutes
Course Hoofdgerecht
Cuisine Mexicaans
Servings 4 personen
Calories 380 kcal

Ingredients
  

  • 4 paprika's
  • 500 gram mager rundergehakt of gebruik vegetarisch gehakt
  • 1/2 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 theelepels komijn
  • 2 theelepels chilipeper
  • 2 theelepels oregano (gedroogd)
  • 1 blik tomatenblokjes
  • 1 blikje kidneybonen
  • 1/2 zakje geraspte kaas 30+
  • 2 eetlepels olijfolie om mee te bakken

Voor de topping:

  • creme fresh
  • vers gesneden koriander

Instructions
 

  • Verwarm de oven voor op 200 graden C.
  • Snijd de paprika's over de lengte door de helft en lepel de zaden en lijsten eruit
  • Leg de paprika's op de bakblaat en bak ze 20 minuten in de oven tot ze zacht zijn
  • Bereid ondertussen het gehakt en voeg de knoflook toe
  • Mix de chilipeper, komijn en oregano met elkaar
  • Vereng de tomatenblokjes en de bonen door elkaar door het gehakt en roer de kruiden er doorheen
  • Wanneer de paprika's klaar zijn, laat dan eventueel vocht nog even uitllekken
  • Vul de paprika's met het bonen, gehakt en tomatenmengsel en strooi er de geraspte kaas overheen
  • Bak de paprika's nog even 5 minuten in de oven totdat de kaas is gesmolten
  • Bestrooi het met de verse koriander en serveer het met een beetje creme fresh

Notes

 
In het recept is geen extra zout toegevoegd. Uiteraard is dit naar smaak nog toe te voegen.
img-7

Share this post

Upcoming Events