Heerlijke gevulde paprika’s met een Mexicaanse twist

Gevulde Taco Paprika's

Zet een heerlijk koolhydraatarm diner binnen 30 minuten op tafel met deze lekkere gevulde paprika’s met een Mexicaanse twist.

Ingrediënten:

  • 4 paprika’s
  • 500 gram mager rundergehakt (of gebruik vegetarisch gehakt)
  • 1/2 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 theelepels komijn
  • 2 theelepels chilipeper
  • 2 theelepels oregano ((gedroogd))
  • 1 blik tomatenblokjes
  • 1 blikje kidneybonen
  • 1/2 zakje geraspte kaas (30+)
  • 2 eetlepels olijfolie (om mee te bakken)

Voor de topping:

  • creme fresh
  • vers gesneden koriander

Hoe maak je het klaar:

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden C.

  2. Snijd de paprika’s over de lengte door de helft en lepel de zaden en lijsten eruit

  3. Leg de paprika’s op de bakblaat en bak ze 20 minuten in de oven tot ze zacht zijn

  4. Bereid ondertussen het gehakt en voeg de knoflook toe

  5. Mix de chilipeper, komijn en oregano met elkaar

  6. Vereng de tomatenblokjes en de bonen door elkaar door het gehakt en roer de kruiden er doorheen

  7. Wanneer de paprika’s klaar zijn, laat dan eventueel vocht nog even uitllekken

  8. Vul de paprika’s met het bonen, gehakt en tomatenmengsel en strooi er de geraspte kaas overheen

  9. Bak de paprika’s nog even 5 minuten in de oven totdat de kaas is gesmolten

  10. Bestrooi het met de verse koriander en serveer het met een beetje creme fresh en jalapeño peppers naar smaak

In het recept is geen extra zout toegevoegd. Uiteraard is dit naar smaak nog toe te voegen.

Hoofdgerecht
Mexicaans
Koolhydraatarm

*recept en foto's: 'House of Yumm"

Gerelateerde artikelen

Reacties

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept