Even voorstellen

 • Even voorstellen

  Posted by Annemiek on 12/12/2023 at 16:37

  Hoi allemaal,

  Ik zal me even voorstellen. Ik ben Annemiek Hutten en ik ben nieuw in deze groep. Al ben ik voor sommigen hier een oude bekende. De afgelopen vijf jaar heb ik mij actief ingezet voor Stichting VrouwenHart. Ik heb veel artikelen voor de website geschreven; blogs, vrouwenhartverhalen en interviews met cardiologen en zorgprofessionals die gespecialiseerd zijn in het vrouwenhart. Een paar maanden geleden ben ik gestopt bij Stichting VrouwenHart. Dat is een verdrietige keuze geweest. Ik vond het vooral zonde dat ik nu niets meer kon doen met alle kennis en vrouwenhartverhalen die ik in de loop der tijd had verzameld.

  Daarom ben ik op zoek gegaan naar een manier om hier toch iets mee te kunnen doen. Ik ben nu bezig om een website op te zetten waarin vrouwenhartpatiënten hun eigen verhaal kunnen laten horen. Daarbij heb ik de samenwerking gezocht met Hart in Shape, en ik ben heel blij dat Maxine hier positief op heeft gereageerd. Al die tijd was het ons doel al om zoveel mogelijk samen te werken met iedereen die zich inzet voor het vrouwenhart, dus het is fijn dat we dat nu daadwerkelijk kunnen doen.

  Hoe ziet deze samenwerking eruit? De komende tijd zullen we via deze groep om jullie ervaringen vragen over specifieke thema’s. Die ervaringen zal ik dan gebruiken om er een blog of artikel over te schrijven. Die blogs en artikelen kunnen we vervolgens delen via deze groep en verschillende social-mediakanalen, zodat ze breed gedeeld kunnen worden. Jullie hebben misschien al een poll voorbij zien komen over onderwerpen waarover we willen gaan schrijven. Binnenkort komt er een concrete vraag voor het eerste artikel.

  Nog even over mijzelf: ik ben in 2016 hartpatiënt geworden na een hartinfarct. Ik ben er vrij goed afgekomen, in die zin dat het hartinfarct weinig restschade heeft opgeleverd. Maar net als iedereen hier heb ik mijn leven wel moeten aanpassen aan deze nieuwe realiteit. En slik ik elke dag een flinke cocktail aan medicijnen.

  Voor mijn hartinfarct is overigens nooit een oorzaak gevonden. Ik was al wel anderhalf jaar onder behandeling voor ‘maagklachten’. Inmiddels ben ik ervan overtuigd dat die maagklachten eigenlijk hartkrampen geweest zijn, en dat mijn hartinfarct misschien wel voorkomen had kunnen worden als er eerder ontdekt was dat het om mijn hart ging. Daarom wil ik mij inzetten om de kennis en bewustwording op dit gebied te vergroten. Zodat de zoektocht voor volgende patiënten verkort wordt en zij eerder de juiste diagnose krijgen.

  Tot slot: Ik heb meteen ook een vraag aan jullie. Die zal ik hierna, in een aparte discussie, plaatsen.

  maxine replied 6 months, 1 week ago 2 Members · 1 Reply
 • 1 Reply
 • maxine

  Organizer
  14/12/2023 at 19:55

  Welkom Annemiek! Op naar een leuke samenwerking 🙋🏼‍♀️

Log in to reply.