ondanks onderzoeken met negatieve uitslag tóch hartklachten

 • ondanks onderzoeken met negatieve uitslag tóch hartklachten

  Posted by maxine on 24/02/2022 at 16:41

  Heeft iemand hier ervaring mee? Ondanks geen zichtbare afwijkingen op het hartfilmpje, de inspanningstest of de echo toch een hartaandoening hebben?

  Patiënten met pijn op de borst krijgen momenteel een aantal testen, waaronder een inspanningstest, een ecg (hartfilmpje) en een echocardiografie waarbij de werking van het hart wordt onderzocht met behulp van geluidsgolven.
  Dat gebeurt in combinatie met beeldvorming die de anatomie of de functie van het hart laat zien.

  Ondanks al deze onderzoeken, krijgen veel patiënten te horen dat er geen hartproblemen zijn gevonden die de pijn veroorzaken. Een deel van hen zal uiteindelijk een hartinfarct krijgen.Patiënten met pijn op de borst krijgen momenteel een aantal testen, waaronder een inspanningstest, een ecg (hartfilmpje) en een echocardiografie waarbij de werking van het hart wordt onderzocht met behulp van geluidsgolven.
  Dat gebeurt in combinatie met beeldvorming die de anatomie of de functie van het hart laat zien.

  Ondanks al deze onderzoeken, krijgen veel patiënten te horen dat er geen hartproblemen zijn gevonden die de pijn veroorzaken. Een deel van hen zal uiteindelijk een hartinfarct krijgen❗️

  https://www.amsterdamumc.org/nl/vandaag/46-miljoen-euro-voor-studie-naar-andere-aanpak-bij-pijn-op-de-borst.htm

  maxine replied 2 years ago 3 Members · 6 Replies
 • 6 Replies
 • jennifer

  Member
  25/02/2022 at 09:16

  Ja herkenbaar. Bij mij waren er op het ecg en tijdens de fietstest ook geen afwijkingen gezien. Pas na mijn hartinfarct was mijn hartfilmpje afwijkend…

 • Floor

  Member
  04/04/2022 at 11:21

  Na allerlei onderzoeken heb ik alleen maar te horen gekregen dat er geen afwijkingen te vinden zijn, mijn conditie goed is en mij blijkbaar niks mankeert. Zelf blijf ik twijfel houden. Laatste dat de cardioloog voorstelde is een tijdje Diltiazem uitproberen, om te zien of dat verlichting geeft, mocht het om hartkramp gaan. Daar ben ik gister mee begonnen… Ik ben niet gerustgesteld. Ook omdat de cardioloog me geen toelichting of enige uitleg over de onderzoeksresultaten heeft gegeven. De klachten heb ik inmiddels minstens 7 jaar.

 • maxine

  Organizer
  04/04/2022 at 11:31

  Ik kan me voorstellen dat het nemen van een medicijn je tegenstaat. En helemaal wanneer ze dit doen om te ‘proberen’ zonder dat er een duidelijke diagnose is. Je geeft aan zelf twijfels te hebben. Heel herkenbaar voor veel vrouwen. Ik adviseer je om toch eens je te laten onderzoeken door een cardioloog gespecialiseerd in het vrouwenhart. Hier gaat het toch nog vaak mis in veel diagnoses en het presenteren vd klachten.

  Misschien is de Hartkliniek voor jou een optie. Hier richten zij zich (ook) op hartklachten bij vrouwen, kan je vaak al snel terecht én krijg je diverse onderzoeken op 1 dag met een snelle uitslag. Als ze dat in mijn zoektocht al hadden was dat iets waar ik heen zou gaan!

  Al is het alleen maar om hartproblemen uit te sluiten en gemoedsrust te krijgen. En als er toc wat mis is met het hart het te weten en gericht te kunnen behandelen ipv ‘proberen met medicijnen’…

  Dit is de link. Misschien een idee?

  https://www.hartkliniek.com/zorgaanbod/vrouw-cardiologiehttps://www.hartkliniek.com/zorgaanbod/vrouw-cardiologie

  Succes! ❤️

  • Floor

   Member
   06/04/2022 at 18:38

   Dank voor je reactie 🙂

   Ik ben bij de afdeling Cardiologie van het Radboud UMC onderzocht. Ik heb me daarnaar laten verwijzen, omdat ik had begrepen dat men ook daar oog heeft voor vrouwen met (vermeende) hartklachten. Mede door corona duurde het uiteindelijk bijna 2 jaar voordat ik er terecht kon.

   • maxine

    Organizer
    25/04/2022 at 10:31

    Wat fijn! Daar zit je goed!!

 • maxine

  Organizer
  04/04/2022 at 11:32

  @Fleur (zie bovenstaande reactie)

Log in to reply.