Over Hart in Shape

“Hart in Shape werkt, -bewust onafhankelijk-, samen met diverse organisaties en zorgprofessionals. Waarbij ik bij elke keuze die ik maak en iedere activiteit die ik met mijn platform onderneem, mijzelf de vraag stel : ‘Dient dit de doelgroep? Zijn degenenen die leven met een hart- en vaatziekte hiermee geholpen?’

Dat is mijn belangrijkste drijfveer en mijn enige belang!”

Maxine Bosman | oprichter Hart in Shape

Biografie

Drie jaar geleden bracht Maxine Hart in Shape tot leven, een platform gewijd aan en voor vrouwen die leven met met hart- of vaatziekte. Het biedt praktische informatie voor een beter leven met een hartaandoening en het delen van ervaringen. Daarnaast pleit ze hartstochtelijk voor meer aandacht en meer kennis voor de gezondheid en het welzijn van vrouwen, en zet ze zich in voor een meer inclusieve deelname van de doelgroepen in medisch onderzoek.

Tevens is ze lid van de advisory board bij het consortium -Circular- van stichting AFIP, gastdocent voor geneeskunde studenten, geeft ze lezingen en schrijft ze artikelen voor het ledenmagazine Sinus van de Stichting PAH.

Het organiseren van het congres -Het Vrouwenhart in de Spotlights-  voor zorgprofessionals in 2023 was een belangrijk hoogtepunt.

Maxine leeft zelf ook al 15 jaar met een hartaandoening. -my widowmaker heart attack-   Als ervaringsdeskundige blijft ze zich op meerdere fronten inzetten om de kwaliteit van leven voor mensen met een hart-of vaatziekte te verbeteren. Of beter nog.. te voorkomen!