Oproep: heb jij naast je hartziekte nog een andere chronische aandoening?

 • Oproep: heb jij naast je hartziekte nog een andere chronische aandoening?

  Posted by Annemiek on 12/12/2023 at 16:40

  In de post hierboven heb ik mij voorgesteld als groepslid. En Maxine en ik hebben ook meteen een oproep aan jullie. Sommige groepsleden hebben naast hun hartziekte ook een andere chronische aandoening, zoals reuma, diabetes, schildklieraandoening. We willen hier een artikel over gaan schrijven, en vragen hierbij om jullie ervaringen.

  Hieronder vragen we jullie reacties op een aantal vragen. Je kunt je antwoorden in de discussie eronder plaatsen. En als je liever niet in de groep antwoordt, kun je mij ook privé een bericht sturen. Misschien zijn sommige vragen lastig te beantwoorden, maar dat zien we wel als er wat reacties binnenkomen.

  1. Heb jij naast je hartziekte ook nog een andere chronische aandoening? Zo ja, welke? (Bijvoorbeeld diabetes, reuma, schildklieraandoening)

  2. Kun je altijd duidelijk onderscheiden welke symptomen bij welke aandoening horen of heb je het gevoel dat beide ziektes op elkaar inwerken?

  3. Denk je dat je behandelend arts voldoende inzicht heeft in de combinatie van deze ziektes?

  4. Zijn er dingen waar je tegenaan loopt die je hier onder de aandacht zou willen brengen?

  Annemiek replied 6 months, 1 week ago 2 Members · 2 Replies
 • 2 Replies
 • Henrika

  Member
  12/12/2023 at 19:10

  1.Naast mijn hartaandoening,vaatspasme in de linker hartslagader,heb ik Fibromyalgie.

  • Annemiek

   Member
   13/12/2023 at 09:39

   Dat is een combinatie die volgens mij wel vaker voorkomt. Heb je het gevoel dat die twee ziektes met elkaar samenhangen? Dat de fybromyalgie bijvoorbeeld spasmes opwekt o.i.d.?

Log in to reply.