Maxine Bosman

img-4

Biografie

In 2021 bracht Maxine Bosman Hart in Shape tot leven, een platform gewijd aan en voor vrouwen die leven met met hart- of vaatziekte. Het biedt praktische informatie voor een beter leven met een hartaandoening en het delen van ervaringen. Daarnaast pleit ze hartstochtelijk voor meer aandacht en meer kennis voor de gezondheid en het welzijn van vrouwen, en zet ze zich in voor een meer inclusieve deelname van de doelgroepen in medisch onderzoek.

Tevens is ze lid van de advisory board bij het consortium -Circular- van stichting AFIP, gastdocent voor geneeskunde studenten, geeft ze lezingen en schrijft ze artikelen voor het ledenmagazine Sinus van de Stichting PAH.

Het organiseren van het congres -Het Vrouwenhart in de Spotlights-  voor zorgprofessionals in 2023 was een belangrijk hoogtepunt.

Maxine leeft zelf ook al 15 jaar met een hartaandoening. -my widowmaker heart attack-   Als ervaringsdeskundige blijft ze zich op meerdere fronten inzetten om de kwaliteit van leven voor mensen met een hart-of vaatziekte te verbeteren. Of beter nog.. te voorkomen!

Maxine’s Blog Posts

img-7
Hartklachten bij Vrouwen
maxine

Leven met een Pacemaker of ICD

Over leads, pacepulsjes en rennen door de beveiligingspoortjes Sommige hartpatiënten dragen een pacemaker of ICD om hun hartritme binnen te grenzen te houden. Bijvoorbeeld vanwege

Lees verder »
img-13
Hartklachten bij Vrouwen
maxine

Wat is hartfalen?

Hartfalen Bij hartfalen is het hart niet in staat om voldoende bloed rond te pompen om alle organen en weefsels van bloed, zuurstof en voedingsstoffen

Lees verder »