Voedingsweetje: Is vers fruit gezonder dan fruit uit de diepvries?

Is vers fruit gezonder? Waar zitten nu de meeste vitamines in? Diepvries of Vers Fruit? Lees het hier… Zelf kies ik vaak voor diepvriesfruit. Al zijn natuurlijk niet alle soorten fruit even geschikt om in te vriezen. Maar als het gaat om bv Aardbeien Blauwe bessen Frambozen , Mango en Avocado (al is dat eigenlijk een vruchtgroente) kies ik voor de diepvries varianten. Ze bevatten namelijk een aantal voordelen tov de verse soorten.
      • Vitamines; diepvriesfruit bevat vaak juist méér vitamines en antioxidanten (vrije radicalen vernietigers) Dit komt doordat het fruit na de oogst vrijwel gelijk wordt ingevroren zodat de goede voedingsstoffen bewaard blijven. Vers fruit wordt vaak wat te vroeg geplukt zodat het tijdens het distributieproces nog verder kan rijpen. Maar hierdoor zijn de vruchten vaak niet helemaal volgroeid en missen ze een aantal stoffen. Ook tijdens de duur van het distributieproces gaat er vaak voedingsstoffen verloren
      •  Diepvriesfruit is vaak goedkoper dan vers fruit.
      • Diepvriesfruit kan je lang bewaren in je vriezer en er steeds het portie dat je nodig hebt uithalen Hiermee voorkom je dus ook dat je evt fruit moet weggooien omdat het bedorven is. Een prettige bijkomstigheid is dat diepvries fruit al gewassen is, in stukjes gesneden of in porties wordt ingevroren. Scheelt je dus tijd en snijwerk.
Kortom, bevroren fruit heeft dus zeker een aantal voordelen tov vers fruit. Maar eerlijk is eerlijk … hoe lekker zijn met name in de zomer de heerlijke verse zongerijpte aardbeien en frambozen bv. Dus ook die blijf ik zeker lekker eten!  

Share this post