Zomerse Couscoussalade Met Groenten En Citroen
Bereidingstijd: ca. 25 minuten
Porties: 4 personen
Benodigdheden
- Grote kom voor het mengen
- Kookpan
- Snijplank
- Sharp mes
- Citruspers (optioneel)
Ingrediënten
- 200 gram couscous
- 1 courgette, in blokjes
- 1 rode paprika, in blokjes
- 200 gram cherrytomaten, gehalveerd
- 1 kleine rode ui, fijngesnipperd
- 1 komkommer, in halve maantjes
- 1 citroen, het sap
- 3 eetlepels olijfolie extra vierge
- Handvol verse munt, fijngehakt
- Handvol verse koriander, fijngehakt
- Zout en peper naar smaak
Stappen
- Bereid de couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking. Laat deze afkoelen tot kamertemperatuur.
- Terwijl de couscous kookt, bereid je de groenten voor. Snijd de courgette, paprika, cherrytomaten en komkommer zoals aangegeven.
- Pers de citroen uit en meng het sap met de olijfolie, zout en peper in een kleine kom voor de dressing.
- Doe de afgekoelde couscous in een grote mengkom. Voeg de gesneden groenten, rode ui, verse munt en koriander toe.
- Giet de citroendressing over de salade en meng alles goed door elkaar. Proef en pas indien nodig de hoeveelheid zout en peper aan.
- Laat de salade kort marineren voor het serveren, zodat alle smaken goed kunnen intrekken.
Tip
Voeg voor een eiwitrijke variant wat gekookte kikkererwten of blokjes feta toe aan de salade.
Serveren
Serveer de couscoussalade als een lichte lunch of als bijgerecht bij een zomerse barbecue.