Volkoren spaghetti carbonara (light) met kalkoen- of kipreepjes
Benodigdheden
- Kookpan
- Koekenpan
- Spatel
- Grote kom
- Zeef
Ingrediënten
- 250 gram volkoren spaghetti
- 200 gram kalkoen- of kipreepjes
- 2 eieren
- 50 gram Parmezaanse kaas (geraspt)
- 2 teentjes knoflook (fijngehakt)
- Olijfolie
- Peper en zout naar smaak
- Verse peterselie (ter garnering)
Stappen
- Breng een grote pan met water aan de kook. Voeg een snufje zout toe.
- Kook de volkoren spaghetti volgens de instructies op de verpakking ( ongeveer 8-10 minuten).
- Verhit terwijl de pasta kookt een koekenpan op middelhoge temperatuur met een scheutje olijfolie.
- Voeg de kalkoen- of kipreepjes en de fijngesneden knoflook toe aan de pan. Bak deze in ongeveer 5-7 minuten goudbruin en gaar.
- Klop in een grote kom de eieren en meng dit met de geraspte Parmezaanse kaas. Voeg peper en zout naar smaak toe.
- Als de spaghetti gaar is, giet je deze af in een zeef en bewaar een beetje van het kookwater.
- Voeg de warme spaghetti toe aan de koekenpan met kip of kalkoen en meng goed door.
- Haal de pan van het vuur en voeg het ei- en kaas mengsel toe aan de spaghetti. Meng snel zodat de eieren niet stollen, voeg indien nodig wat kookwater toe om het romiger te maken.
- Dien op met verse peterselie en extra Parmezaanse kaas naar smaak.
Tijdslijn
- Aan de kook brengen van water: 2 minuten
- Spaghetti koken: 8-10 minuten
- Kip of kalkoen bakken: 5-7 minuten
- Mengen en serveren: 3 minuten