Recept voor Zoutarme Portobello Paprikabootjes
In dit recept leer je hoe je heerlijke, zoutarme Portobello paprikabootjes kunt maken. Dit gerecht is perfect als voorgerecht of lichte maaltijd.
Benodigdheden
- Oven
- Bakplaat
- Bakpapier
- Kookpan
- Snijplank
- Koksmes
- Lepel
- Keukenmachine (optioneel)
- Serveringsschalen
Ingrediƫnten
- 4 grote Portobello-paddenstoelen
- 2 rode paprika’s
- 1 courgette
- 1 ui
- 2 teentjes knoflook
- 100 g feta kaas of een zoutarme kaas alternatief
- 1 eetlepel olijfolie
- 1 theelepel gedroogde oregano
- Peper naar smaak
Stappen
- Voorbereiding (10 minuten)
Verhit de oven voor op 180°C. Bekleed de bakplaat met bakpapier. - Paddenstoelen schoonmaken (5 minuten)
Maak de Portobello-paddenstoelen schoon met een vochtige doek en verwijder de steeltjes. Leg ze met de holle kant naar boven op de bakplaat. - Groenten snijden (10 minuten)
Snijd de rode paprika’s, courgette, ui en knoflook in kleine stukjes. Gebruik hiervoor een snijplank en een scherp koksmes. - Vullen van de bootjes (15 minuten)
Verhit de olijfolie in een kookpan en voeg de ui en knoflook toe. Bak dit 2-3 minuten tot de ui glazig is. Voeg de gesneden paprika’s en courgette toe en bak nog eens 5-7 minuten. Meng de oregano erdoor en voeg peper naar smaak toe. Haal van het vuur en verkruimel de feta kaas erover. - Bootjes vullen (5 minuten)
Schep het groentemengsel in de Portobello-paddenstoelen en zorg ervoor dat ze goed gevuld zijn. - Bakken (20 minuten)
Zet de bakplaat met de gevulde Portobello-paddenstoelen in de oven. Bak ze gedurende 20 minuten tot ze zacht zijn en de bovenkant lichtbruin is. - Serveren (5 minuten)
Haal de bakplaat uit de oven en laat de paprikabootjes een paar minuten afkoelen. Serveer ze warm op een mooie schaal.
Totaalbereidingstijd: ongeveer 1 uur
Geniet van deze heerlijke zoutarme Portobello Paprikabootjes vol smaak, perfect voor een gezonde maaltijd!









Reacties