Mediterraanse balsamico kip. Een heerlijk koolhydraatarm recept!

Laatst kwam ik in mijn tijdlijn op social media dit heerlijke recept van tegen. Ik ben zelf dól op de Zuid Europese keukens en het past ook nog eens helemaal in het Mediterrane eetpatroon dat zo gezond is voor hartpatienten. Maar bovenal is het gewoon ontzettend lekker en vandaar dat ik hem graag met jullie wil delen!
bron en 📸: Sandra Bekari

Mediterraanse balsamico kip. Een heerlijk koolhydraatarm recept!
Ingrediënten
- 1 scheut olijfolie
- 2 eetlepels balsamico azijn
- 2 kipfilets of kippendij
- 250 gram passata / tomatensaus
- 60 gram mozarella in plakjes
- 2 theelepels provinciaalse of Italiaanse kruiden
- 2 courgettes
- verse basilicum
- 125 gram cherry tomaatjes gehalveerd
Instructies
- Verwarm de oven voor op 180 °C
- Doe de tomatensaus in een schaal en voeg de balsamico azijn toe
- Breng op smaak met peper en evt een snufje zout
- Leg de kipfilets in dit mengsel en laat het een paar minuten intrekken
- Verwarm de olijfolie in een pan en bak hierin kort de kipfilets (zonder de marinade) kort aan
- Leg de kipfilets in een ovenschaal en giet hier het tomaten en kruiden mengsel overheen
- Leg hierover heen de plakjes mozzarella en de gehalveerde cherry tomaatjes
- Strooi er de provinciaalse of Italiaanse kruiden over en nog wat peper
- Zet de schaal ongeveer 15 tot 20 minuten in de voorverwarmde oven
- maak van de courgette spaghetti sliertjes*/ als je andere pasta gebruikt kook je die gaar
- bak de courgette daarna kort in een pan met een beetje olijfolie
Reacties