Pizza! Een gezondere variant
Comfort food. Snel klaar, gemakkelijk en ontzettend lekker!
- 1 tortilla warp (de beste keuze is een volkoren wrap)
- 1,5 opscheplepel gekruide pastasaus
- groente naar keuze (bv rode ui, paprika, champignons, courgette, aubergine)
- 4 schijfjes mozarella kaas (light) (of geraspte 30+ kaas)
- 1 theelepel provenciaalse kruiden
- Verwarm de oven voor op 200 graden
- Neem de bakplaat uit de oven en bedek deze met bakpapier
- Leg de tortilla’s op de bakplaat en bestrijk deze met de tomatensaus
- Leg hier de groenten op die je lekker vindt. (je kan de courgette en/ of aubergine ook eerst even kort grillen in de grilpan
- Bestrooi de groenten met de provenciaals kruiden
- Top de pizza af met de mozerellaschijfjes of de geraspte kaas
- Schuif de bakplaat met de wraps in de voorverwarmde oven voor ongeveer 10 minuten op 200 graden totdat ze mooi bruin zijn en de kaas gesmolten is
Tip:
- Voor je de pizza opdient kan je er ook nog wat gesneden rucola sla op strooien voor wat extra groenten.
- In plaats van (volkoren)tortilla’s zou je ook goed de groentebodems van bv bloemkool kunnen gebruiken die je kant & klaar in de supermarkt kan kopen.
- Wanneer je een stevige (bruine) broodsoort gebruikt kan je ook pizzabroodjes maken.
*Meer voedingstips en leefstijladviezen? Ontdek onze groepen en forums, waar je ervaringen kunt delen en inspiratie kunt opdoen van anderen met dezelfde gezondheidsdoelen.