Voorjaarskruiden Omelet
Deze heerlijke voorjaarskruiden omelet is niet alleen vol van smaak, maar ook zoutarm. Ideaal voor een gezonde, smakelijke maaltijd!
Benodigdheden
- 1 grote koekenpan
- Spatel
- Bord
- Mengkom
- Drinkbeker (voor het klutsen van de eieren)
- Snijplank
- Mes
Ingrediƫnten
- 4 eieren
- 100 ml melk (of een plantaardige variant)
- 50 g spinazie (vers of diepvries, goed laat ontdooien)
- 1 kleine courgette (in blokjes)
- 1 kleine rode paprika (in blokjes)
- 2 takjes verse bieslook (fijngehakt)
- 1 theelepel olijfolie
- Peper naar smaak
- Eventueel andere verse kruiden zoals peterselie of dille
Stappen en Tijdslijn
Stap 1: Voorbereiden (5 minuten)
Snijd de courgette en paprika in kleine blokjes. Hak de bieslook fijn en zorg dat de spinazie goed voorbereid is (als je diepvriesspinazie gebruikt, laat deze goed uitlekken).
Stap 2: Eieren Klutsen (5 minuten)
Breek de eieren in een mengkom. Voeg de melk en een beetje peper toe. Kluts dit goed door elkaar met een vork of een garde.
Stap 3: Groenten Bakken (5-7 minuten)
Verhit de olijfolie in de koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de courgette en paprika toe en bak deze 3-4 minuten tot ze iets zachter worden. Voeg dan de spinazie toe en bak nog 2-3 minuten mee tot deze geslonken is.
Stap 4: Omelet Maken (5-7 minuten)
Schenk het eimengsel over de gebakken groenten in de pan. Laat de omelet op laag tot middelhoog vuur garen. Gebruik de spatel om de randen van de omelet voorzichtig los te maken. Wanneer de bovenkant bijna gestold is, kun je de omelet eventueel omvouwen.
Stap 5: Serveren (2 minuten)
Zodra de omelet helemaal gaar is, schuif je deze op een bord. Garneer met de fijngehakte bieslook en eventueel andere verse kruiden. Serveer direct!
Totaal tijd: 24-26 minuten
Geniet van je gezonde, zoutarme voorjaarskruiden omelet!









Reacties