Recept voor Boekweitpannenkoeken met Blauwe Bessen en Griekse Yoghurt
Benodigdheden
- Mixkom
- Pannenkoekenpan
- Spatel
- Grote lepel
- Kom voor de yoghurt
Ingrediënten
- Voor de pannenkoeken:
- 150 g boekweitmeel
- 1 tl bakpoeder
- 1/2 tl zout
- 1 ei
- 300 ml melk (of plantaardige melk)
- 2 el gesmolten boter of olie
- 300 g blauwe bessen
- Voor de topping:
- 200 g Griekse yoghurt
- 1 el honing (optioneel)
- Extra blauwe bessen voor garnering
Te nemen stappen
- Voorbereiding (5 minuten): Verzamel alle ingrediënten en benodigdheden.
- Deeg maken (10 minuten): Meng in een grote kom het boekweitmeel, bakpoeder en zout. Voeg het ei, de melk en gesmolten boter of olie toe en mix tot een glad beslag. Voeg als laatste de blauwe bessen toe en roer voorzichtig door.
- Pannenkoeken bakken (15 minuten): Verhit de pannenkoekenpan op middelhoog vuur en voeg een beetje boter of olie toe. Schep een lepel beslag in de pan en bak de pannenkoek ongeveer 3-4 minuten aan elke kant, tot ze goudbruin zijn. Herhaal dit voor de rest van het beslag.
- Topping voorbereiden (5 minuten): Doe de Griekse yoghurt in een kom en voeg eventueel honing toe voor extra zoetheid.
- Serveren (5 minuten): Stapel de warme pannenkoeken op een bord en serveer met een lepel Griekse yoghurt erop. Garneer met extra blauwe bessen en eventueel een drup honing.
Totaal tijd
Tijd: 40 minuten
Smakelijk!
Geniet van je heerlijke boekweitpannenkoeken met blauwe bessen en Griekse yoghurt!