Geroosterde Paprika-linzensoep met Volkoren Croutons
Benodigdheden
- Blender of staafmixer
- Koekenpan
- Snijplank
- Mes
- Pannetje
- Oven of Airfryer
Ingrediënten
- 4 rode paprika’s
- 1 ui
- 2 teentjes knoflook
- 250 g linzen (bij voorkeur groene of puy linzen)
- 1 liter groentebouillon
- 2 el olijfolie
- 1 tl komijnpoeder
- 1 tl gerookt paprikapoeder
- Peper en zout naar smaak
- 4 sneetjes volkorenbrood
Te nemen stappen
- Stap 1 (10 minuten): Verwarm de oven voor op 200°C. Snijd de paprika’s doormidden, verwijder de zaadjes en leg ze op een bakplaat. Besprenkel met 1 eetlepel olijfolie en rooster ze 20 minuten in de oven.
- Stap 2 (5 minuten): Snijd ondertussen de ui en knoflook fijn.
- Stap 3 (5 minuten): Verhit 1 eetlepel olijfolie in een pan op middelhoog vuur. Voeg de ui en knoflook toe en bak gedurende 5 minuten tot ze glazig zijn.
- Stap 4 (30 minuten): Voeg de linzen, geroosterde paprika’s, groentebouillon, komijnpoeder en gerookt paprikapoeder toe aan de pan. Breng aan de kook en laat 20-25 minuten sudderen totdat de linzen zacht zijn.
- Stap 5 (5 minuten): Pureer de soep met een blender of staafmixer tot een gladde consistentie. Breng op smaak met peper en zout.
- Stap 6 (10 minuten): Snijd ondertussen de sneetjes volkorenbrood in blokjes. Verhit een beetje olijfolie in een koekenpan en bak de broodblokjes in 5-10 minuten goudbruin en knapperig.
- Stap 7 (2 minuten): Serveer de soep in kommen en garneer met de volkoren croutons.