Kabeljauw uit de Oven met Tomaten-Basilicumsaus
Benodigdheden
- Oven
- Ovenschaal
- Kookpan
- Snijplank
- Mes
Ingrediënten
- 4 kabeljauwfilets
- 400 g gepelde tomaten (uit blik)
- 1 ui, gesnipperd
- 2 teentjes knoflook, fijngehakt
- 1/2 tl suiker
- 1 handvol verse basilicum, gescheurd
- Olijfolie
- Peper en zout naar smaak
- Citroenpartjes (ter servering)
Te nemen stappen
Stap 1: Voorbereiding (10 minuten)
- Verwarm de oven voor op 180°C.
- Snipper de ui en hak de knoflook fijn.
Stap 2: Tomaten-Basilicumsaus maken (15 minuten)
- Verhit een scheut olijfolie in een pan op middelhoog vuur.
- Voeg de ui toe en fruit deze tot hij glazig is.
- Voeg de knoflook toe en bak nog 1 minuut mee.
- Voeg de gepelde tomaten en suiker toe, breng op smaak met peper en zout.
- Laat de saus 10 minuten sudderen.
- Voeg de gescheurde basilicum toe en meng goed.
Stap 3: Kabeljauw bereiden (5 minuten)
- Leg de kabeljauwfilets in de ovenschaal.
- Giet de tomaten-basilicumsaus over de kabeljauw.
- Breng de filets op smaak met extra peper en zout.
Stap 4: Ovenbereiding (20 minuten)
- Zet de ovenschaal in de voorverwarmde oven.
- Bak de kabeljauw voor ongeveer 20 minuten of tot de vis makkelijk uit elkaar valt met een vork.
Stap 5: Serveren (5 minuten)
- Neem de schaal uit de oven en laat een paar minuten afkoelen.
- Serveer de kabeljauw met citroenpartjes en eventueel een frisse salade.