Recept Samenvatting
    Add a header to begin generating the table of contents
    Gegrilde courgette en aubergine met balsamico

    Gegrilde courgette en aubergine met balsamico

    Gegrilde courgette en aubergine met balsamico

    Dit recept biedt een smaakvolle en kleurrijke combinatie van gegrilde groenten met een balsamicoglazuur, ideaal als bijgerecht of lichte maaltijd.

    Benodigdheden

    • Grillpan
    • Kwastje om te oliën
    • Mengkom
    • Snijplank
    • Scherp mes

    Ingrediënten

    • 1 grote courgette
    • 1 grote aubergine
    • 2 eetlepels olijfolie
    • 3 eetlepels balsamicoazijn
    • 1 teentje knoflook, fijngehakt
    • Zout en versgemalen zwarte peper
    • Optioneel: verse kruiden zoals basilicum of peterselie, fijngehakt

    Bereidingstijd

    Totale tijd: 25 minuten

    • Voorbereiding: 10 minuten
    • Kooktijd: 15 minuten

    Bereidingswijze

    1. Snijd de groenten: Was de courgette en aubergine en snijd deze in lengteslices van ongeveer 0,5 cm dik.
    2. Marineer de groenten: Meng in een grote kom de olijfolie, balsamicoazijn en fijngehakte knoflook. Voeg zout en peper naar smaak toe. Leg de plakjes courgette en aubergine in de marinade en zorg ervoor dat beide zijden goed bedekt zijn.
    3. Verhit de grillpan: Verhit de grillpan op middelhoog vuur. Wanneer de pan heet is, leg je de gemarineerde plakken groente in de pan. Grill de groente ongeveer 2-3 minuten per kant, of totdat ze mooie grillstrepen hebben en zacht zijn.
    4. Serveertips: Leg de gegrilde groenten op een serveerbord en besprenkel eventueel met wat extra balsamicoazijn. Garneer met fijngehakte verse kruiden naar keuze.

    Geniet van deze heerlijk gegrilde courgette en aubergine, perfect als lichte maaltijd of als smaakvol bijgerecht bij een uitgebreider diner.

    Gegrilde courgette en aubergine met balsamico - Veelgestelde Vragen

    Hoe lang moet ik de courgette en aubergine grillen?

    Gril de plakken courgette en aubergine ongeveer 2-3 minuten per kant, of tot ze goed grillstrepen hebben en zacht zijn.

    Gebruik een kwalitatief goede balsamicoazijn voor de beste smaak. Een balsamico glaze kan ook voor een zoetere, dikkere saus.

    Het is niet noodzakelijk, maar je kunt de plakken courgette en aubergine vooraf marineren met olijfolie, balsamico, zout en peper voor extra smaak.

    Ja, dit gerecht is van nature veganistisch zolang je controleert dat de balsamicoazijn geen dierlijke producten bevat.

    Basilicum, tijm en oregano zijn uitstekende kruiden om toe te voegen aan dit gerecht voor extra smaak.

    Snijd de courgette en aubergine in plakken van ongeveer 1/4 inch dik. Dit zorgt ervoor dat ze snel grillen zonder te zacht te worden.

    Ja, paprika’s, uien, of champignons kunnen ook worden toegevoegd en gegrild samen met de courgette en aubergine.

    Serveer de gegrilde groenten warm, besprenkeld met extra balsamicoazijn en bestrooid met verse kruiden of Parmezaanse kaas, indien gewenst.

    Ja, je kunt de groenten van tevoren grillen en ze voor het serveren opwarmen. Bewaar ze in de koelkast tot gebruik.

    Ja, zorg dat je grill goed heet is voordat je de groenten toevoegt en laat ze liggen zonder te bewegen om mooie grillstrepen te krijgen. Keer ze slechts één keer om.

    Word lid van onze groepen

    Viewing all groups that are Hart

    Viewing 1 – 7 of 7 groups

    Viewing 1 – 7 of 7 groups