Kip Gyros met Tzatziki Saus
Benodigdheden
- Een grote kom
- Een kleine kom
- Koekenpan of grillpan
- Rasp
- Knoflookpers (optioneel)
- Menglepel
- Snijplank en mes
Ingrediënten
Voor de kip gyros:
- 500 gram kipfilet, in dunne reepjes
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 eetlepel paprikapoeder
- 2 theelepels gedroogde oregano
- 1 theelepel knoflookpoeder
- Zout en peper naar smaak
- Pitabroodjes, om te serveren
Voor de tzatziki saus:
- 1 komkommer
- 250 gram Griekse yoghurt
- 2 teentjes knoflook, geperst
- 1 eetlepel olijfolie
- 1 eetlepel verse dille, fijngehakt (of 1 theelepel gedroogde dille)
- Zout en peper naar smaak
- Sap van een halve citroen
Te nemen stappen
- Marineer de kip: Meng in een grote kom de olijfolie, paprikapoeder, oregano, knoflookpoeder, zout en peper. Voeg de kipreepjes toe en meng alles goed door elkaar. Laat de kip minimaal 30 minuten in de koelkast marineren.
- Bereid de tzatziki saus: Rasp de komkommer en knijp het vocht eruit. Meng in een kleine kom de geraspte komkommer met de Griekse yoghurt, geperste knoflook, olijfolie, verse dille en citroensap. Voeg zout en peper naar smaak toe. Zet de saus in de koelkast om de smaken te laten mengen.
- Bak de kip: Verhit een koekenpan of grillpan op middelhoog vuur en voeg de gemarineerde kipreepjes toe. Bak de kip in ongeveer 10 minuten gaar en goudbruin.
- Serveer: Serveer de gebakken kip in pitabroodjes met een flinke schep tzatziki saus erover.
Bereidingstijd
Marinade: 30 minuten +
Bereiding: 20 minuten
Totale tijd: 50 minuten