Samenvatting
    Add a header to begin generating the table of contents
    Kip Gyros met Tzatziki Saus

    Kip gyros met tzatziki saus

    Kip Gyros met Tzatziki Saus

    Benodigdheden

    • Een grote kom
    • Een kleine kom
    • Koekenpan of grillpan
    • Rasp
    • Knoflookpers (optioneel)
    • Menglepel
    • Snijplank en mes

    Ingrediënten

    Voor de kip gyros:

    • 500 gram kipfilet, in dunne reepjes
    • 2 eetlepels olijfolie
    • 1 eetlepel paprikapoeder
    • 2 theelepels gedroogde oregano
    • 1 theelepel knoflookpoeder
    • Zout en peper naar smaak
    • Pitabroodjes, om te serveren

    Voor de tzatziki saus:

    • 1 komkommer
    • 250 gram Griekse yoghurt
    • 2 teentjes knoflook, geperst
    • 1 eetlepel olijfolie
    • 1 eetlepel verse dille, fijngehakt (of 1 theelepel gedroogde dille)
    • Zout en peper naar smaak
    • Sap van een halve citroen

    Te nemen stappen

    1. Marineer de kip: Meng in een grote kom de olijfolie, paprikapoeder, oregano, knoflookpoeder, zout en peper. Voeg de kipreepjes toe en meng alles goed door elkaar. Laat de kip minimaal 30 minuten in de koelkast marineren.
    2. Bereid de tzatziki saus: Rasp de komkommer en knijp het vocht eruit. Meng in een kleine kom de geraspte komkommer met de Griekse yoghurt, geperste knoflook, olijfolie, verse dille en citroensap. Voeg zout en peper naar smaak toe. Zet de saus in de koelkast om de smaken te laten mengen.
    3. Bak de kip: Verhit een koekenpan of grillpan op middelhoog vuur en voeg de gemarineerde kipreepjes toe. Bak de kip in ongeveer 10 minuten gaar en goudbruin.
    4. Serveer: Serveer de gebakken kip in pitabroodjes met een flinke schep tzatziki saus erover.

    Bereidingstijd

    Marinade: 30 minuten +
    Bereiding: 20 minuten
    Totale tijd: 50 minuten

     

    Kip gyros met tzatziki saus - Veelgestelde Vragen

    Wat heb ik nodig voor de kip gyros?

    Je hebt kipfilet, olijfolie, citroensap, knoflook, oregano, paprikapoeder, zout en peper nodig.

    Meng Griekse yoghurt met geraspte komkommer, fijngehakte knoflook, dille, olijfolie, zout en een beetje citroensap.

    Laat de kip minimaal 2 uur marineren, maar idealiter een nacht in de koelkast voor het beste resultaat.

    Bak de kip in een pan op middelhoog vuur tot deze goudbruin en gaar is, ongeveer 5-7 minuten per kant.

    Ja, je kunt ook lamsvlees of rundvlees gebruiken in plaats van kip voor variatie.

    Serveer de kip gyros met pitabroodjes, verse tomaten, ui, en de zelfgemaakte tzatziki saus.

    Verwarm de gyros indien nodig in een pan over middelhoog vuur om ze op te warmen zonder uit te drogen.

    Ja, je kunt de tzatziki saus tot 2 dagen vooraf maken en bewaren in de koelkast.

    Nee, maar de kip kan vervangen worden door gegrilde groenten of vegetarische vleesvervangers.

    De gyro kan tot 3 dagen in de koelkast worden bewaard, tzatziki tot 5 dagen.

    Word lid van onze groepen

    Bekijk alle groepen die Hart zijn

    Bekijken van 1 – 7 van 7 groepen

    Bekijken van 1 – 7 van 7 groepen