Recept voor Turkse Gevulde Paprika’s met Bulgur
Welkom in de wereld van de Turkse keuken! Vandaag gaan we een hart-gezond en eiwitrijk recept bereiden dat niet alleen je spieren versterkt, maar ook je hart blij maakt. Deze gevulde paprika’s met bulgur zijn eenvoudig te maken en vol van smaak. Laten we aan de slag gaan!
Ingrediënten
- 4 grote paprika’s (rood, groen of een mix)
- 200 gram fijne bulgur
- 400 ml groentebouillon
- 1 grote ui, fijngesnipperd
- 2 teentjes knoflook, fijngehakt
- 200 gram tomaten, in blokjes
- 1 theelepel komijnpoeder
- 1 theelepel paprikapoeder
- Handvol verse peterselie, fijngehakt
- Salt en peper naar smaak
- Olijfolie
Benodigdheden
- Een ovenschaal
- Een pan met deksel
- Een mes en snijplank
- Een lepel voor het vullen van de paprika’s
Bereidingswijze
- Voorbereiding: Verwarm de oven voor op 180°C.
- Bulgur koken: Spoel de bulgur goed af en breng de groentebouillon aan de kook. Voeg de bulgur toe, dek de pan af en laat het 10-12 minuten zachtjes koken tot al het vocht is opgenomen. Haal de pan van het vuur en laat het nog 5 minuten staan.
- Vulling maken: Verhit een scheutje olijfolie in een pan en fruit de ui en knoflook tot ze glazig zijn. Voeg de tomaten, komijnpoeder, paprikapoeder, zout en peper toe. Laat het mengsel een paar minuten koken totdat de tomaten zacht zijn.
- Bulguromslag: Voeg de gekookte bulgur toe aan het tomatenmengsel en roer goed door. Voeg de peterselie toe en meng alles tot een mooie, stevige vulling.
- Paprika’s voorbereiden: Snijd de bovenkant van de paprika’s af en verwijder de zaadjes. Vul de paprika’s met het bulgurmengsel en druk het lichtjes aan.
- In de oven: Zet de gevulde paprika’s in de ovenschaal, besprenkel ze met olijfolie en bestrooi ze met een snufje peper. Bak ze in de voorverwarmde oven gedurende 30-35 minuten of totdat de paprika’s mooi zacht zijn.
Serveer Suggesties
Serveer je heerlijke gevulde paprika’s met een frisse salade of een schepje yoghurt voor een romige touch. Dit gerecht is perfect voor een doordeweekse avond of een gezellige familiemaaltijd.
Genieten!
Deze Turkse gevulde paprika’s met bulgur zijn niet alleen een feest voor de smaakpapillen, maar ook een gezonde keuze voor je lichaam. Neem de tijd, geniet van het kookproces en laat je verrassen door de heerlijke aroma’s die je keuken vullen. Eet smakelijk!
Reacties