Frisse Thaise Salade met Avocado en Mango
Ben je op zoek naar een verfrissend en gezond lunchrecept dat niet alleen heerlijk smaakt, maar ook boordevol antioxidanten en gezonde vetten zit? Zoek niet verder! Deze Thaise salade met avocado en mango is de perfecte keuze voor een gezonde hart- en immuunsysteemboost. Laat je inspireren en ga aan de slag met dit eenvoudige, maar smaakvolle recept!
Ingrediënten
- 1 rijpe avocado, in blokjes gesneden
- 1 rijpe mango, in blokjes gesneden
- 150 g gemengde sla (bijvoorbeeld rucola, spinazie en veldsla)
- 1 komkommer, in dunne plakjes
- 1 rode paprika, in reepjes gesneden
- 1/4 rode ui, dun gesneden
- 1 handvol verse koriander, grof gehakt
- 1 handvol cashewnoten, grofgehakt
Dressing
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 eetlepel vissaus (of sojasaus voor een vegetarische optie)
- 1 eetlepel limoensap
- 1 theelepel honing of agavesiroop
- 1 teentje knoflook, fijngehakt
- 1/2 theelepel verse chilipeper, fijngehakt (optioneel voor wat pit)
Bereidingswijze
- Begin met het bereiden van de dressing. Meng in een kom de olijfolie, vissaus, limoensap, honing, knoflook en chilipeper. Klop alles goed door elkaar tot een gladde saus.
- Pak een grote schaal en voeg de gemengde sla, avocado, mango, komkommer, paprika en rode ui toe.
- Giet de dressing over de salade en hussel alles voorzichtig door elkaar zodat de smaken goed kunnen mengen.
- Bestrooi de salade met de gehakte koriander en cashewnoten voor een extra crunch.
- Dien de salade onmiddellijk op voor de beste smaak en textuur. Geniet er van!
Tips
Je kunt deze salade eenvoudig aanpassen naar eigen smaak. Voeg bijvoorbeeld gekookte kip of garnalen toe voor extra eiwitten, of vervang de cashewnoten door andere noten naar keuze. Deze salade is niet alleen gezond, maar ziet er ook nog eens prachtig uit. Perfect voor een lichte lunch die je energie geeft!
Klaar om deze heerlijke Thaise salade met avocado en mango te maken? Ga aan de slag en geniet van elke hap terwijl je goed voor je hart en immuunsysteem zorgt!
Reacties