Frisse Salade met Edamame en Sesam
Deze heerlijke Aziatische salade is niet alleen een feest voor je smaakpapillen, maar ook een echte boost voor je gezondheid! Rijk aan omega-3 vetzuren en eiwitten, is deze salade perfect voor een sterk hart en een heldere geest. Dus pak je snijmes en laten we samen deze (hart)gezonde salade maken!
Ingrediënten
- 200 g edamame (diepvries of vers)
- 1 rode paprika, in blokjes
- 1 komkommer, in halve maantjes
- 100 g wortel, julienne gesneden
- 50 g sesamzaad (wit en zwart voor een mooi effect)
- 2 bosuitjes, fijngehakt
- 5 el sojasaus (of tamari voor een glutenvrije optie)
- 2 el rijstazijn
- 1 el sesamolie
- 1 el honing of agavesiroop (optioneel voor een zoetere toets)
Bereidingswijze
- Kook de edamame volgens de aanwijzingen op de verpakking. Zodra ze gaar zijn, giet je ze af en laat je ze afkoelen.
- In een grote kom combineer je de rode paprika, komkommer, wortel en de afgekoelde edamame.
- In een klein kommetje meng je de sojasaus, rijstazijn, sesamolie en eventueel de honing of agavesiroop. Roer goed door elkaar.
- Giet de dressing over de salade en meng alles voorzichtig door elkaar zodat de smaken goed kunnen intrekken.
- Garneer de salade met sesamzaad en de fijngehakte bosuitjes voor een extra crunch en smaak.
Serveertip
Deze salade is perfect als bijgerecht of als lichte maaltijd op een warme zomeravond. Serveer het samen met gegrilde zalm of tofu voor een nóg gezondere optie vol eiwitten. Geniet van de frisse smaken en de wetenschap dat je iets goeds doet voor je hart en hersenen!
Bon appétit!
We hopen dat je net zo van deze salade zult genieten als wij! Deel gerust je ervaring en laat ons weten hoe jouw variant is geworden. Eet smakelijk!









Reacties