Romige Kokos-Linzensoep met Spinazie
Deze heerlijke romige kokos-linzensoep is perfect voor een voedzame lunch of als voorgerecht. De combinatie van linzen, kokosmelk en spinazie zorgt voor een verrukkelijke en gezonde maaltijd.
Benodigdheden
- Soeppan
- Staafmixer of blender
- Snijplank
- Mes
Ingrediënten
- 1 eetlepel olijfolie
- 1 ui, fijngehakt
- 2 teentjes knoflook, geperst
- 1 wortel, in blokjes
- 1 selderij, in blokjes
- 200 g rode linzen, gewassen
- 800 ml groentebouillon
- 400 ml kokosmelk
- 150 g verse spinazie
- 1 theelepel gemalen komijn
- Zout en peper naar smaak
Stappen
- Verhit de olijfolie: Zet de soeppan op middelhoog vuur en voeg de olijfolie toe. (1 minuut)
- Fruit de ui en knoflook: Voeg de fijngehakte ui en geperste knoflook toe en fruit dit 3-4 minuten tot de ui glazig is.
- Voeg de groenten toe: Voeg de blokjes wortel en selderij toe en bak dit nog eens 3-4 minuten. Roer regelmatig.
- Voeg de linzen toe: Voeg de gewassen linzen en de gemalen komijn toe, en roer alles goed door. (1 minuut)
- Voeg de bouillon toe: Giet de groentebouillon in de pan en breng het geheel aan de kook. Laat het vervolgens 20 minuten op een laag vuur sudderen, tot de linzen zacht zijn.
- Voeg de kokosmelk en spinazie toe: Roer de kokosmelk en de verse spinazie door de soep en laat dit nog 5 minuten cooken, totdat de spinazie is verwelkt.
- Pureer de soep: Gebruik een staafmixer of blender om de soep romig te maken. Pureer tot de gewenste structuur is bereikt.
- Breng op smaak: Voeg zout en peper naar smaak toe. Laat de soep nog een paar minuten op laag vuur staan om goed op te warmen.
Tijdsduur
- Bereidingstijd: 10 minuten
- Kooktijd: 30 minuten
- Totaal: 40 minuten
Serveer Tip
Serveer de romige kokos-linzensoep met een stuk knapperig brood of een frisse salade voor een complete maaltijd.
Geniet van je heerlijke soep!
Reacties