Pittige Maïssoep met Paprika
Deze pittige maïssoep met paprika is een heerlijk verwarmend gerecht dat perfect is voor een koude dag. Het is makkelijk te maken en boordevol smaak!
Benodigdheden
- 1 grote kookpan
- Snijplank
- Koksmes
- Staafmixer of blender
- Lepel (voor roeren)
Ingrediënten
- Basis ingrediënten:
- 1 eetlepel olijfolie
- 1 grote ui, gesnipperd
- 2 teentjes knoflook, fijngehakt
- 1 rode paprika, in blokjes
- 1 gele paprika, in blokjes
- 400 g mais (vers of uit blik)
- 750 ml groentebouillon
- 1 theelepel gerookte paprikapoeder
- 1 theelepel cayennepeper (of naar smaak)
- Zout en peper, naar smaak
- Verse peterselie of koriander, voor garnering
Te nemen stappen
- Verhit de olijfolie: In een grote kookpan, verhit de olijfolie op middelhoog vuur (ongeveer 2 minuten).
- Fruit de ui en knoflook: Voeg de gesnipperde ui toe en fruit deze ongeveer 5 minuten totdat deze glazig is. Voeg daarna de fijngehakte knoflook toe en bak nog 1 minuut.
- Voeg de paprika’s toe: Voeg de blokjes rode en gele paprika toe aan de pan en bak alles nog eens 5 minuten, tot de paprika’s zacht beginnen te worden.
- Voeg de maïs en bouillon toe: Voeg de maïs, groentebouillon, gerookte paprikapoeder en cayennepeper toe. Breng het geheel aan de kook.
- Koken: Laat de soep 15-20 minuten zachtjes koken, zodat de smaken goed kunnen mengen.
- Pureer de soep: Gebruik een staafmixer of blender om de soep glad te pureren. Wil je een beetje textuur behouden, pureer dan slechts voor de helft.
- Breng op smaak: Proef de soep en voeg zout, peper of extra cayennepeper toe naar smaak.
- Serveer: Schep de soep in kommen en garneer met verse peterselie of koriander.
Tijdslijn
- Verhit de olijfolie: 2 minuten
- Ui en knoflook fruiten: 6 minuten
- Paprika’s bakken: 5 minuten
- Soep koken: 15-20 minuten
- Soep pureren: 5 minuten
- Op smaak brengen en serveren: 3 minuten
Totalen tijd: 36-41 minuten
Eet smakelijk!
Geniet van je heerlijke pittige maïssoep met paprika! Perfect met een stuk brood of als voorgerecht.
Reacties