Mini Quesadilla’s met Groentevulling
Tijd: 30 minuten
Aantal porties: 4 personen
Benodigdheden
- Koekenpan
- Snijplank
- Mes
- Spatel
- Borden om te serveren
Ingrediënten
- 4 tortilla’s (maïs of tarwe)
- 1 paprika (rood of geel), in blokjes
- 1 courgette, in kleine blokjes
- 100 g champignons, in plakjes
- 1 kleine rode ui, gesnipperd
- 1 teentje knoflook, fijngehakt
- 100 g geraspte kaas (bijvoorbeeld cheddar of mozzarella)
- Olijfolie
- Zout en peper naar smaak
- Optioneel: jalapeño’s voor wat extra pit
Stappen
Stap 1: Groenten voorbereiden (5 minuten)
Was en snijd de groenten in kleine blokjes en plakjes.
Stap 2: Groenten bakken (10 minuten)
Verhit een scheutje olijfolie in de koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de ui en knoflook toe en bak deze 2 minuten tot ze zacht zijn. Voeg de paprika, courgette en champignons toe en bak alles nog eens 8 minuten tot de groenten gaar zijn. Breng op smaak met zout en peper.
Stap 3: Quesadilla’s samenstellen (10 minuten)
Leg een tortilla in de koekenpan en bestrooi de helft met een handvol geraspte kaas. Voeg een lepel van de groentevulling toe en bestrooi opnieuw met kaas. Vouw de tortilla dubbel en druk voorzichtig aan.
Stap 4: Quesadilla’s bakken (5 minuten)
Bak de quesadilla ongeveer 3 minuten aan elke kant tot deze goudbruin en knapperig is. Herhaal dit met de overige tortillas.
Stap 5: Serveren (2 minuten)
Snij de mini quesadilla’s in driehoekjes en serveer ze warm op een bord. Serveer eventueel met guacamole of salsa.
Reacties