Frisse Avocado Gazpacho met Komkommer
Deze verfrissende avocado gazpacho is perfect voor warme zomerdagen. Het is een eenvoudig en gezond recept dat snel te maken is!
Benodigdheden
- Blender of staafmixer
- Snijplank
- Mes
- Kom
Ingrediƫnten
- 2 rijpe avocado’s
- 1 grote komkommer
- 1 rode paprika
- 1 teentje knoflook
- 500 ml groentebouillon
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 eetlepel citroensap
- Zout en peper naar smaak
- Verse kruiden (zoals koriander of peterselie) voor garnering
Te nemen stappen
- Voorbereiding (10 minuten):
- Snijd de avocado’s doormidden, verwijder de pit en lepel het vruchtvlees eruit.
- Schil de komkommer en snijd deze in blokjes.
- Verwijder de zaadjes uit de rode paprika en snijd deze in stukjes.
- Pel het teentje knoflook.
- Blenden (5 minuten):
- Plaats de avocado, komkommer, rode paprika, knoflook, olijfolie, citroensap en een snufje zout en peper in de blender.
- Voeg de groentebouillon toe en blend het geheel tot een gladde en romige soep.
- Proeven en aanpassen (2 minuten):
- Proef de gazpacho en voeg indien nodig extra zout, peper of citroensap toe.
- Serveren (3 minuten):
- Giet de gazpacho in kommen en garneer met verse kruiden.
- Serveer direct of koelt de gazpacho nog even in de koelkast voor een extra verfrissende smaak.
Tijdslijn
- Totaal: 20 minuten
- Voorbereiding: 10 minuten
- Blenden: 5 minuten
- Proeven en aanpassen: 2 minuten
- Serveren: 3 minuten
Geniet van deze frisse avocado gazpacho met komkommer als een lichte lunch of als voorgerecht bij je diner!
Reacties