Mediterrane Groentesoep met Olijven en Basilicum
Benodigdheden:
- grote soeppan
- snijplank
- mes
- houten lepel
- soepborden of kommen
Ingrediënten:
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 ui, gesnipperd
- 2 teentjes knoflook, fijngehakt
- 2 wortels, in blokjes
- 1 courgette, in blokjes
- 1 rode paprika, in blokjes
- 1 blik (400g) tomatenblokjes
- 1 liter groentebouillon
- 100g groene olijven, ontpit en in plakjes
- 1 handvol verse basilicum, grof gescheurd
- zout en peper naar smaak
Stappen:
- Verhit de olijfolie in de soeppan op middelhoog vuur. (ongeveer 2 minuten)
- Voeg de ui en knoflook toe en fruit deze tot ze glazig zijn. (ongeveer 3-4 minuten)
- Doe de wortels, courgette en paprika in de pan en bak deze 5 minuten mee, onder regelmatig roeren.
- Voeg de tomatenblokjes en groentebouillon toe. Breng het geheel aan de kook. (ongeveer 5 minuten)
- Laat de soep 15 minuten zachtjes koken, zodat de groenten goed garen.
- Voeg de olijven en basilicum toe en laat nog 5 minuten doorwarmen.
- Breng op smaak met zout en peper naar smaak.
- Serveer de soep warm in borden of kommen. Garneer eventueel met extra basilicum. (ongeveer 2 minuten)
Totaal Tijd: Ongeveer 35-40 minuten
Geniet van je heerlijke Mediterrane Groentesoep met Olijven en Basilicum!
Reacties