Komkommersoep met munt en gegrilde scampi’s
Benodigdheden
- Blender of staafmixer
- Pan
- Grillpan of BBQ
- Borden voor het serveren
Ingrediënten
- 2 grote komkommers
- 1 blokje groentebouillon
- 500 ml water
- 1 ui
- 2 teentjes knoflook
- 1 handvol verse muntbladeren
- 300 g scampi’s (gepeld en schoongemaakt)
- 2 eetlepels olijfolie
- Peper en zout naar smaak
- Citroen voor garnering
Te nemen stappen
- Voorbereiding (10 minuten)
- Ui en knoflook fijnsnijden.
- Komkommers schillen en in blokjes snijden.
- Muntbladeren van de takjes plukken.
- Soep maken (20 minuten)
- Verhit een beetje olijfolie in een pan op middelhoog vuur.
- Voeg de ui en knoflook toe en bak deze 3-4 minuten tot ze glazig zijn.
- Voeg de komkommerblokjes, groentebouillon en water toe. Breng aan de kook.
- Kook gedurende 10 minuten tot de komkommer zacht is.
- Voeg de muntbladeren toe en pureer de soep met een blender of staafmixer. Breng op smaak met peper en zout.
- Scampi’s grillen (10 minuten)
- Verwarm de grillpan of BBQ voor.
- Meng de scampi’s met olijfolie, peper en zout.
- Grill de scampi’s 4-5 minuten per kant tot ze doorzichtig en gaar zijn.
- Serveren (5 minuten)
- Schep de soep in borden en leg een paar gegrilde scampi’s bovenop.
- Garneer met een schijfje citroen en eventueel extra munt.
Totaal tijd
- Ongeveer 45 minuten