Recept voor Hibiscus-IJs Thee met Frambozen
Beschrijving: Dit verfrissende Hibiscus-IJs Thee recept met frambozen is niet alleen heerlijk, maar ook zoutarm. Perfect voor warme dagen!
Benodigdheden
- 1 grote pan
- Zeef of fijne zeef
- Fles of grote kan voor de thee
- Icecube trays (voor ijsblokjes)
- Mixbeker of staafmixer
- Glazen voor serveren
Ingrediënten
- 1 liter water
- 1/2 kop gedroogde hibiscus bloemen
- 1/4 kop honing of een andere natuurlijke zoetstof (naar smaak)
- 150 g frambozen (vers of diepvries)
- Citroen- of limoenpartjes (voor garnering)
Stappen
Stap 1: Thee zetten (20 minuten)
- Kook 1 liter water in een grote pan op hoog vuur.
- Wanneer het water kookt, voeg je de gedroogde hibiscus bloemen toe. Zet het vuur laag en laat het mengsel 10 minuten sudderen.
- Na 10 minuten, haal de pan van het vuur en laat het nog 5 minuten staan om verder te trekken.
- Zeef de thee met behulp van een zeef in een kan of fles. Zorg ervoor dat alle bloemen worden verwijderd.
Stap 2: Zoetstof toevoegen (5 minuten)
- Voeg de honing of andere zoetstof toe aan de zeefde hibiscus thee. Roer goed door totdat het volledig is opgelost.
Stap 3: IJs maken (minimum 4 uur)
- Vul de icecube trays met de resterende hibiscus thee en plaats deze in de vriezer. Laat ze minimaal 4 uur bevriezen.
Stap 4: Frambozen voorbereiden (5 minuten)
- Als je verse frambozen gebruikt, was ze dan goed onder koud water. Bij diepvriesframbozen dien je ze niet te ontdooien, ze kunnen direct worden gebruikt.
Stap 5: Serveer de Hibiscus-IJs Thee (5 minuten)
- Neem een glas en vul het voor de helft met de hibiscus thee.
- Voeg een paar frambozen toe en vul het glas daarna met hibiscus ijsblokjes.
- Garneer met een partje citroen of limoen.
- Herhaal voor de overige glazen.
Tijdsduur
- Thee zetten: 20 minuten
- Zoetstof toevoegen: 5 minuten
- IJs maken: minimaal 4 uur (voorbereidingstijd)
- Frambozen voorbereiden: 5 minuten
- Serveren: 5 minuten
Geniet van deze heerlijke en verfrissende Hibiscus-IJs Thee met Frambozen, een perfect zoutarm recept!









Reacties