Groenteburger met Broodje en Sauzen
Benodigdheden
- Kookgerei: Koekenpan, snijplank, mes, spatula, kom
- Ingredienten:
Ingredienten
- 1 blik kikkererwten (400 g), uitgelekt
- 1 wortel, geraspt
- 1 kleine ui, fijngehakt
- 2 teentjes knoflook, geperst
- 50 g havermout
- 1 eetlepel olijfolie
- 1 theelepel paprikapoeder
- 1 theelepel komijnpoeder
- Zout en peper naar smaak
- 4 volkorenbroodjes
- Slablaadjes
- Tomaat, in plakken
- Komkommer, in plakken
- Voor de saus:
- 4 eetlepels Griekse yoghurt
- 1 eetlepel citroensap
- 1 theelepel dille (optioneel)
- Zout en peper naar smaak
Stappen
- Bereiding van de groenteburgers (20 minuten):
- Verwarm wat olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur.
- Fruit de ui en knoflook tot ze glazig zijn (ca. 3 minuten).
- Voeg de geraspte wortel toe en bak nog 2 minuten mee.
- In een kom, prak de kikkererwten met een vork of pureestamper.
- Voeg de gebakken groenten, havermout, paprikapoeder, komijn, zout en peper toe. Meng goed.
- Vorm met je handen 4 gelijke burgers van het mengsel.
- Bakken van de burgers (10 minuten):
- Verhit opnieuw wat olijfolie in de koekenpan.
- Bak de burgers aan beide kanten goudbruin, ongeveer 5 minuten per kant.
- Bereiding van de saus (5 minuten):
- Meng in een kom de Griekse yoghurt met citroensap, dille, zout en peper.
- Broodjes samenstellen (5 minuten):
- Snijd de volkorenbroodjes open.
- Leg een slaadje, een plak tomaat en komkommer op de onderste helft van het broodje.
- Plaats de gebakken groenteburger erop en lepel de saus erover.
- Sluit het broodje af met de bovenste helft.
Tovallige tijdsduur
Totaal: 50 minuten
Serveer Suggestie
Serveer de groenteburgers met een frisse salade of wat zoete frietjes aan de zijkant. Eet smakelijk!
Reacties