Samenvatting
    Add a header to begin generating the table of contents
    Gezonde Griekse Salade met Feta en Olijven

    Gezonde Griekse salade met feta en olijven

    Gezonde Griekse Salade met Feta en Olijven

    Bereidingstijd: 15 minuten

    Benodigdheden:

    • Grote mengkom
    • Snijplank
    • Scherp mes
    • Saladelepel

    Ingrediënten:

    • 1 komkommer, in blokjes gesneden
    • 3 tomaten, in blokjes gesneden
    • 1 rode ui, dun gesneden
    • 200 gram feta, verkruimeld
    • 100 gram zwarte olijven, ontpit en gehalveerd
    • Handje vol verse peterselie, fijngehakt
    • 2 eetlepels olijfolie extra vierge
    • Sap van 1 citroen
    • Zout en zwarte peper naar smaak
    • Optioneel: een handje vol verse dille, fijngehakt

    Bereidingsstappen:

    1. Plaats de gesneden komkommer, tomaten en rode ui in de mengkom.
    2. Voeg de feta en olijven toe aan de kom.
    3. Strooi de gehakte peterselie (en eventueel de dille) over de salade.
    4. Drizzle de olijfolie en het citroensap over de ingrediënten in de kom.
    5. Breng op smaak met zout en zwarte peper.
    6. Meng alles goed door elkaar met de saladelepel totdat alle ingrediënten evenredig verdeeld zijn.
    7. Proef en pas eventueel de hoeveelheid zout, peper of citroensap aan.

    Tip: Serveer de salade direct, of laat deze een half uurtje in de koelkast staan om de smaken nog beter tot hun recht te laten komen.

    Gezonde Griekse salade met feta en olijven - Veelgestelde Vragen

    Wat zijn de basis ingrediënten voor een Griekse salade?

    Tomaten, komkommer, rode ui, olijven, feta kaas en olijfolie zijn de basis ingrediënten.

    Een portie Griekse salade bevat ongeveer 200-300 calorieën, afhankelijk van de hoeveelheid feta en olijfolie.

    Ja, Griekse salade is geschikt voor vegetariërs. Zorg wel dat de feta vegetarisch is, soms wordt dierlijk stremsel gebruikt.

    Ja, je kunt kalamata olijven vervangen door andere zwarte of groene olijven naar voorkeur.

    Een simpele dressing van olijfolie, rode wijnazijn, zout en soms een beetje citroensap en knoflook.

    Laat de salade een kwartiertje staan voor serveren zodat de smaken goed intrekken.

    Ja, voeg wat meer feta en olijven toe of combineer met gegrilde kip of brood voor een vullende maaltijd.

    Ja, maar voeg de dressing en feta pas toe vlak voor het opdienen om sogginess te voorkomen.

    Ja, je kunt variëren met ingrediënten zoals paprika, kappertjes of een mix van verschillende soorten tomaten.

    De salade kan in de koelkast tot 2 dagen bewaard worden, maar is het lekkerst als hij vers is.

    Word lid van onze groepen

    Bekijk alle groepen die Hart zijn

    Bekijken van 1 – 7 van 7 groepen

    Bekijken van 1 – 7 van 7 groepen