Samenvatting
    Add a header to begin generating the table of contents
    Geroosterde bloemkool met knoflook en paprikapoeder

    Geroosterde bloemkool met knoflook en paprikapoeder

    Geroosterde bloemkool met knoflook en paprikapoeder

    Probeer deze heerlijke en eenvoudige manier om bloemkool te bereiden. Geroosterde bloemkool met een vleugje knoflook en paprikapoeder is een perfect bijgerecht voor elk hoofdgerecht.

    Benodigdheden

    • Oven
    • Bakplaat
    • Bakpapier
    • Mengkom
    • Knoflookpers
    • Snijplank en mes

    Ingrediënten

    • 1 middelgrote bloemkool
    • 4 teentjes knoflook
    • 2 eetlepels olijfolie
    • 1 theelepel paprikapoeder
    • Naar smaak zout
    • Naar smaak versgemalen zwarte peper

    Bereidingstijd

    Totale tijd: circa 35 minuten

    • Voorbereiding: 10 minuten
    • Kooktijd: 25 minuten

    Bereidingswijze

    1. Verwarm de oven voor op 220 graden Celsius en bekleed de bakplaat met bakpapier.
    2. Snijd de bloemkool in roosjes en doe deze in een grote mengkom.
    3. Pers de teentjes knoflook met een knoflookpers en voeg deze samen met de olijfolie, paprikapoeder, zout en peper toe aan de bloemkoolroosjes.
    4. Meng alles goed door elkaar zodat de kruiden en olie gelijkmatig verdeeld zijn.
    5. Verspreid de gekruide bloemkoolroosjes gelijkmatig over de bakplaat.
    6. Rooster de bloemkool in de voorverwarmde oven voor ongeveer 25 minuten of totdat de roosjes goudbruin en knapperig zijn. Halverwege de kooktijd de bloemkoolroosjes omscheppen voor een gelijkmatige garing.

    Opdienen

    Serveer de geroosterde bloemkool warm als bijgerecht. Perfect met een stukje vlees, vis of een vegetarische hoofdgerecht.

    Eet smakelijk!

    Geroosterde bloemkool met knoflook en paprikapoeder - Veelgestelde Vragen

    Wat heb ik nodig voor geroosterde bloemkool?

    Een hele bloemkool, 3 eetlepels olijfolie, 2 teentjes knoflook, 1 theelepel paprikapoeder, zout en peper naar smaak.

    Verdeel de bloemkool in roosjes en was deze. Hak de knoflook fijn.

    Rooster de bloemkool in een voorverwarmde oven op 220°C.

    Het roosteren duurt ongeveer 25-30 minuten, afhankelijk van de grootte van de roosjes.

    Ja, het is aanbevolen de roosjes halverwege de baktijd om te draaien voor een gelijkmatige garing.

    Het paprikapoeder geeft een mild pittige smaak en een mooie rode kleur aan de bloemkool.

    Ja, je kunt variëren met bijvoorbeeld kerriepoeder, komijn of kruidenmixen naar smaak.

    Ja, geroosterde bloemkool is een uitstekend vegetarisch gerecht.

    Ja, je kunt de bloemkool maximaal 2 dagen in de koelkast bewaren.

    Serveer de bloemkool als bijgerecht met een squeeze van citroen of als hoofdgerecht met couscous of rijst.

    Word lid van onze groepen

    Bekijk alle groepen die Hart zijn

    Bekijken van 1 – 7 van 7 groepen

    Bekijken van 1 – 7 van 7 groepen