Broccolisoep met Knoflook en Olijfolie
Deze heerlijke broccolisoep is perfect voor een gezonde maaltijd en is eenvoudig te maken. Volg dit recept voor een voedzame en smaakvolle soep.
Benodigdheden
- 1 grote soeppan
- Snijplank
- Mes
- Staafmixer of blender
- Soepkom
Ingrediënten
- 500 gram broccoliroosjes
- 2 teentjes knoflook, fijngehakt
- 1 middelgrote ui, gesnipperd
- 1 liter groentebouillon
- 2 eetlepels olijfolie
- Peper en zout naar smaak
- Optioneel: een scheutje room of yoghurt voor garnering
Te nemen stappen
Stap 1: Voorbereiding (5 minuten)
Hak de knoflook en snipper de ui.
Stap 2: Ui en knoflook bakken (5 minuten)
Verhit de olijfolie in de soeppan op middelhoog vuur. Voeg de gesnipperde ui toe en bak deze totdat hij glazig is. Voeg daarna de knoflook toe en bak nog 1 minuut verder.
Stap 3: Broccoli toevoegen (5 minuten)
Voeg de broccoliroosjes toe aan de pan en roer goed door. Laat de broccoli een paar minuten meebakken.
Stap 4: Bouillon toevoegen (10 minuten)
Voeg de groentebouillon toe aan de pan en breng het geheel aan de kook. Zet het vuur lager en laat de soep 10 minuten sudderen totdat de broccoli gaar is.
Stap 5: Soep pureren (5 minuten)
Verwijder de pan van het vuur en gebruik een staafmixer of blender om de soep glad te pureren. Voeg peper en zout naar smaak toe.
Stap 6: Serveren (5 minuten)
Verdeel de soep over de kommen. Garneer eventueel met een scheutje room of een lepel yoghurt. Serveer direct en geniet van je heerlijke broccolisoep!
Reacties