Boerenkoolpesto op Volkoren Pasta
Dit recept is zoutarm en een gezonde keuze voor iedereen die zijn zoutinname wil verlagen.
Benodigdheden
- Keukenmachine of blender
- Pan voor het koken van pasta
- Kookpan voor het blancheren van boerenkool
- Zeef of vergiet
- Houten lepel
- Serveerschaal
Ingrediƫnten
- 150g volkoren pasta (bijvoorbeeld spaghetti of penne)
- 100g boerenkool (ook bekend als krulkool)
- 50g ongebrande noten (bijvoorbeeld walnoten of amandelen)
- 30g Parmezaanse kaas, geraspt (optioneel voor extra smaak)
- 1 teentje knoflook
- 2 eetlepels olijfolie
- Peper naar smaak
Stappen
Stap 1: Boerenkool voorbereiden (5 minuten)
Begin met het wassen van de boerenkool. Verwijder de harde stelen en snijd de bladeren in kleinere stukken.
Stap 2: Blancheren van de boerenkool (3 minuten)
Kook water in een kookpan. Voeg de boerenkool toe en blancheren voor ongeveer 2-3 minuten tot de bladeren heldergroen zijn. Giet vervolgens de boerenkool af in een zeef of vergiet en spoel met koud water om het kookproces te stoppen.
Stap 3: Pasta koken (10-12 minuten)
Breng opnieuw water aan de kook in een pan. Voeg de volkoren pasta toe en kook volgens de aanwijzingen op de verpakking (meestal 10-12 minuten) tot al dente. Roer af en toe om plakken te voorkomen.
Stap 4: Pesto maken (5 minuten)
Plaats de afgekoelde boerenkool, ongebrande noten, geraspte Parmezaanse kaas (indien gebruikt), knoflook, olijfolie en een beetje peper in de keukenmachine of blender. Mix alles tot een gladde pesto. Proef en voeg eventueel nog wat extra peper toe voor extra smaak.
Stap 5: Pasta combineren met pesto (2 minuten)
Als de pasta klaar is, giet je deze af en houd een beetje van het kookwater apart. Meng de pesto door de warme pasta. Voeg een lepel van het kookwater toe als de pesto te dik is.
Stap 6: Serveer je gerecht (2 minuten)
Verdeel de pasta met de boerenkoolpesto over de serveerschalen en geniet van deze zoutarme maaltijd!
Totaal tijd: Ongeveer 30 minuten
Geniet van je gezonde en zoutarme gerecht, vol met smaken en essentiƫle voedingsstoffen!









Reacties