Bloemkool en Champignonstoofpot
Een heerlijke en voedzame stoofpot die perfect is voor een gezellige avond. Deze combinatie van bloemkool en champignons, verrijkt met kruiden en een romige textuur, zorgt voor een smakelijk en verwarmend gerecht. Volg dit eenvoudige recept om deze vegetarische lekkernij zelf te maken!
Benodigdheden
- Grote stoofpan
- Snijplank
- Mes
- Houten lepel
Ingrediënten
- 1 middelgrote bloemkool, in roosjes gesneden
- 250 gram champignons, in plakjes gesneden
- 1 grote ui, fijngesnipperd
- 2 teentjes knoflook, fijngehakt
- 200 ml kokosmelk
- 500 ml groentebouillon
- 1 theelepel kurkuma
- 1 theelepel paprikapoeder
- 1/2 theelepel gemalen komijn
- Zout en peper naar smaak
- Verse peterselie, fijngehakt voor garnering
Bereidingsstappen
- Verhit een stoofpan op middelhoog vuur en fruit de ui en knoflook tot ze glazig zijn.
- Voeg de kurkuma, paprikapoeder en komijn toe en bak kort mee om de aroma’s vrij te laten komen.
- Doe de bloemkoolroosjes en champignonplakjes in de pan en roer goed door zodat ze bedekt zijn met de specerijen.
- Schenk de groentebouillon en kokosmelk in de pan en breng aan de kook.
- Zet het vuur laag en laat de stoofpot ongeveer 20-25 minuten sudderen, of tot de bloemkool zacht is.
- Proef en breng op smaak met zout en peper.
- Garneer met verse peterselie voor het serveren.
Bereidingstijd
Totale bereidingstijd: 40 minuten
Variatie Tips
Voeg extra groenten zoals spinazie of zoete aardappel toe voor meer variatie en voedingsstoffen. Een scheutje citroensap geeft een frisse touch aan het gerecht net voor het serveren.
Met dit eenvoudige en heerlijke recept kun je een verwarmende stoofpot op tafel zetten die niet alleen goed vult, maar ook boordevol smaak zit. Eet smakelijk!