Wie is het gezicht achter de Hart in Shape community?

Het gezicht achter de Hart in Shape Lifestyle Community

In mijn community vraag ik nieuwe leden om zichzelf kort even voor te stellen aan de andere leden. Het is leuk, fijn en interessant om een beeld van elkaar te hebben, andere leden te leren kennen en te weten wat er bij elkaar speelt. En daarom wil ik ook graag mijzelf aan jullie voorstellen, wat over mijn achtergrond vertellen en waarom ik 1,5 jaar geleden Hart in Shape heb opgericht.

Hart in Shape is eind 2020 begonnen als een blog website en sinds 1,5 maand overgegaan naar een online community. Dit is een bewuste keuze geweest omdat je via een community veel meer de mogelijkheid en faciliteiten hebt om met gelijkgestemden (andere hartpatienten) te kunnen sparren, delen en je contact kan maken met elkaar. Op een laagdrempelige en informele manier. Op een besloten en veilige plek die speciaal voor jou als hartpatient gecreëerd is.

Over mijzelf:

Voor mijn hartinfarct en eerste operatie ben ik voornamelijk werkzaam geweest in de arbeidsbemiddeling. Maar helaas moest ik hier mee stoppen omdat het managen van een uitzendbureau vestiging niet part-time lukt en de werkdruk erg hoog is. Het was destijds best heel erg moeilijk om te accepteren dat mijn carrière waar ik zo hard voor gewerkt had, op mijn 36e voorbij was.  Op dat moment kon ik overigens ook helemaal niet meer werken. Een tijd lang lag mijn focus op het herstel en het vinden van een weg in mijn nieuwe situatie als kersverse hartpatiënt.

Nu ben ik iemand die altijd wel kijkt naar mogelijkheden in plaats van beperkingen en hoewel mijn lichaam tegenwerkt en mijn hart hapert is er natuurlijk met mijn hoofd niets mis. Omdat ik zelf ontdekte hoeveel een gezonde leefstijl kon toevoegen voor mij als hartpatiënt heb ik mij verdiept in gezonde voeding en ben ik met opleidingen daarin begonnen. Eerst een schriftelijke cursus Gezonde Voeding en daarna de opleidingen gewichtsconsulent bgn en sportvoedingsadviseur bgn. 

Hier heb ik na het behalen van mijn diploma ook een paar jaar  een eigen praktijk in gehad en mensen begeleid in het ontwikkelen van een gezonder eetpatroon of die verantwoord wilden afvallen of aankomen. Ondanks dat ik dit een paar uur per week deed gaf dit mij ontzettend veel voldoening. Om op een positieve manier met iets zinnigs bezig te zijn. En ik had het hele grote voordeel dat ik mijn eigen tijd hiervoor kon inplannen. Iets wat in loondienst natuurlijk vaak veel lastiger is.

Toen ik eind 2019 nieuwe hartklachten kreeg, een 5 uur durend ventrikel tachycardie die met een cardioversie gestabiliseerd moest worden, moest ik helaas mijn praktijk sluiten. Na het herstel en de revalidatie van de ICD die toen ook geïmplanteerd is ben ik ook volledig afgekeurd voor werk. Maar ook deze terugslag kreeg mij niet klein. Zoals ik al zei kijk ik eigenlijk altijd naar wat ik nog wél kan en zo ontstond de blog website Hart in Shape. Mijn kennis over een gezonde leefstijl kon ik natuurlijk ook heel goed via een website en social media delen. Sinds 1,5 maand heb ik de mogelijkheid gekregen om deze om te buigen naar een community waarbij je nog meer contact en interactie hebt met je leden. 

Wat kan de Hart in Shape community voor jou doen?

We zijn als hartpatiënt vaak allemaal ontzettend zoekende naar het vinden van een weg in het leven met een hartziekte. In welk moment van het proces dit ook is, we hebben vaak dezelfde vragen en behoefte aan bepaalde informatie.

  • Hoe kan ik als hartpatiënt het beste voor mijzelf en mijn gezondheid zorgen?
  • Waar kan ik terecht wanneer ik tegen praktische dagelijkse dingen en vragen aanloop?
  • Hoe kom ik in contact met andere hartpatiënten die vergelijkbare vragen of oplossingen hebben
  • Ik heb behoefte aan lotgenoten contact
  • Waar vind ik deze informatie zonder dat ik daar tientallen websites voor moet afstruinen? 

Beter leven met een hart of vaatziekte! Dat is het motto.

In de Hart in Shape lifestyle community kan je al deze vragen en aspecten vinden, delen, lezen en ontdekken. We hoeven het niet allemaal alleen te doen en alleen uit te vinden! Het leven met een hartaandoening is vaak al moeilijk en een uitdaging genoeg! Door onze kennis en krachten te bundelen staan we hier veel sterker in. Op een plek waar mensen precies weten en voelen wat jij voelt of wat jij mee struggelt en waar we van elkaars ervaringen kunnen leren. 

Hart in Shape is overigens voor iedereen gratis. Ook vind ik het belangrijk dat het een laagdrempelige en informele plek is. Waar jij jezelf kan zijn! Dat is de reden dat ik Hart in Shape heb opgericht. Het heeft geen commerciële belangen en is geen bedrijf. Ik doe dit allemaal vrijwillig.

Naast dat ik deze community leid, schrijf ik ook 4x per jaar een artikel over voeding in het ledenmagazine Sinus van de patiëntenvereniging van aangeboren hartafwijkingen en doe ik vrijwilligerswerk voor de Harteraad. Daarnaast zet ik mij waar ik kan ook in voor de gender verschillen bij (hartklachten) bij vrouwen. Mijn eigen hartklachten en hartinfarct zijn destijds helaas ook gemist omdat mijn klachten zich niet mannelijk-specifiek manifesteerden. 

Join the team!

Ik gaf al aan dat ik er ontzettend veel voldoening uit haal om op deze positieve manier met mijn eigen hartaandoening om te gaan. Maar ik sta ook open voor assistentie hier in 😀 Zou je bijvoorbeeld een ambassadeur willen worden voor  Hart in Shape of lijkt het je leuk om een leefstijl groep te moderaten? Of om jouw blogs te delen in de community of jouw kennis over leefstijl te delen? Laat het me weten. Dat zou ik hartstikke leuk vinden!!

Samen staan we sterker. Samen hebben we meer kennis en kunnen we meer bereiken! Laten we gebruik maken van die mogelijkheden en van wat de kracht een community met gelijkgestemden voor ons allemaal kan doen! En jouw input hierin is ontzettend waardevol!

Lieve groet, Maxine

* Vind je het interessant om mijn hele ervaringsverhaal te lezen? Je leest het hier: the-widowmaker-heart-attack/

Ben jij al lid van deze online Lifestyle Community voor Vrouwen met een Hart of Vaatziekte? Registreer je als lid en praat en deel mee in de leefstijlgroepen en forums. Maak contact met andere hartpatiënten en laten we elkaar inspireren in het zo prettig mogelijk leven met een hart- of vaataandoening.

Share this post