Mededeling: Ik stop met Hart in Shape

img-5

Ik stop met Hart in Shape. Vanaf 13 mei zal het platform worden overgenomen.

Helaas kan ik het niet fraaier omschrijven dan dit. Vanwege verslechterde gezondheidsproblemen heb ik na veel wikken en wegen, het tóch nog een tijdlang even aankijken, deze moeilijke beslissing moeten nemen.

Sinds vorig jaar heb ik de pech, naast mijn hartfalen, ook gediagnostiseerd te zijn met een hematologische aandoening. (primaire erytrocytose) Een aandoening die ook een duidelijke interactie heeft op mijn hartklachten en waar ik maandelijks voor behandeld wordt.

Dit betekent dat het jongleren tussen het platform runnen, slechte dagen, beperkingen en energieverlies door mijn aandoeningen, sociale bezigheden enzovoort, het mij gewoonweg niet meer lukt zonder daarbij steeds fors mijn grenzen over te gaan.

Om het uit te leggen vergelijk het verdelen, het uitgeven van je dagelijkse energievoorraad altijd met uitgeven van een budget geld. Je hebt een beperkte voorraad die je maar 1x uit kan geven. En ook kan de grootte van die voorraad per dag of zelfs per moment enorm verschillen. En is daarom ook lang niet altijd goed te plannen. 

Dus… ik kies voor mijn gezondheid. En ik ga daarom ein-de-lijk maar eens luisteren naar mijn cardioloog die mij sinds vorig jaar al waarschuwt dat ik het rustiger aan moet gaan doen.

Maar natuurlijk is dit geen gemakkelijke beslissing… eentje die ik helemaal niet had willen nemen. Om alwéér iets te moeten inleveren van iets waar je helemaal geen afscheid van wilt nemen, dat wordt ook iedere keer mentaal wat zwaarder. Hoe veerkrachtig, sterk en positief ik mijzelf ook vind.. dat iedere keer weer opkrabbelen van een tegenslag wordt er niet gemakkelijker op heb ik gemerkt.

Het gedachtegoed van Hart in Shape 

3,5 jaar geleden heb ik Hart in Shape opgestart met de intentie hetgeen mij overkomen is komt te buigen naar iets zinnigs. Iets waarbij ik ook anderen kon helpen. Daarnaast was het platform voor mij ook een fijne afleiding om niet op een negatieve manier te moeten dealen met de beperkingen van mijn hartaandoening. En tijdens de Covid periode was het ook een hele goede dagbesteding. In die periode heb ik met name veel blogs en artikelen geschreven. 

Hart in Shape heeft nooit een ander belang of doel gehad dan (hopelijk) iets waardevols voor en namens andere hartpatiënten te kunnen toevoegen. En om meer awareness te creëren voor de gender- en sekse verschillen in de gezondheidszorg. Ik heb het platform ook vanaf het begin persoonlijk gefinancierd. Alles deed ik op vrijwillige basis.

Maar ik ben nog niet volledig van het toneel

Ik ga dus stoppen met Hart in Shape, maar verdwijn nog niet volledig van het cardio toneel! Want als patient advocate zal ik mij zeker  nog, waar ik kan, blijven inzetten voor hetgeen ik belangrijk vind.  Zo blijf ik lid van het Circular consortium, gastdocent voor medische en wetenschappelijke studenten, lezingen geven en artikelen schrijven. 

Alleen wel wat tandjes lager. Want er zijn ook andere dingen die ik nog graag wil doen. 

Toen ik een paar jaar geleden met mijn platform begon, had ik niet kunnen bedenken hoeveel mooie, leerzame en waardevolle ontmoetingen, samenwerkingen en andere dingen erdoor op mijn pad zouden komen. En dat ik zo’n fijn en groot netwerk van zowel ervaringsdeskundigen als zorgverleners zou opbouwen, had ik ook niet voorzien. En ik wil iedereen daarvoor ook ontzettend bedanken. Voor alle support en het fijne contact!! Dankzij jullie kon ik dit doen, had ik een drive en veel motivatie en haalde ik veel voldoening uit hetgeen ik deed.

De kers op de taart voor mij was toch wel het medische congres -Het Vrouwenhart in de Spotlights- dat ik vorig jaar zelf mede georganiseerd heb. Wat een geweldige ervaring! 

Overname Hart in Shape 

Hart in Shape zal, net als ikzelf, gelukkig niet van het toneel verdwijnen. Alleen zal ik het zelf niet meer beheren. Symblings Digital Marketing, de organisatie die mijn community site gebouwd heeft, zal vanaf 13 mei a.s. het beheer van de Hart in Shape website, alsmede de social media accounts op LinkedIn en Facebook overnemen. Na veel gezamenlijk overleg en een jarenlange fijne samenwerking ben ik ervan overtuigd dat de doelen, waarden en het gedachtegoed van het platform gerespecteerd zullen worden. De website blijft zich focussen op gezondheid en preventie, maar dan vanuit een wat breder perspectief. De kennisdeling zal dus worden voortgezet. Ook zullen mijn artikelen en blogs blijven (voorlopig) nog op de website te vinden zijn. Het is daarom zeker de moeite waard  en interessant om Hart in Shape te blijven volgen!!

Bedankt voor alle support!

Zoals ik al aangaf ga ik persoonlijk nog niet stoppen. Want hoe cliché het ook klinkt, dat bij iedere deur die dicht gaat er vaak weer een nieuwe deur opent, het klopt in mijn geval wel. Want ik sta momenteel al weer in de deuropening van een hele mooie nieuwe samenwerking/ project. Maar daarover binnenkort meer..

Ik wil iedereen ontzettend bedanken voor het vertrouwen, het fijne contact en alle support die ik heb gekregen. Dit heeft voor mij ontzettend veel moois toegevoegd en ik hoop dat we contact met elkaar blijven houden! 

Note: 

Eigenlijk wil ik deze blog helemaal niet met een negatieve note afsluiten, maar ik vind dat ik het tóch moet benoemen.. Want ondanks dat bijna al mijn samenwerkingen en contacten ontzettend plezierig en waardevol waren, heb ik ook wel wat minder fijne ervaringen gehad en zelfs hier en daar wat tegenwerking ervaren.

Hoewel ik hier best last van heb gehad, heeft het mij er nooit van weerhouden om het bijltje erbij neer te gooien. Maar ik zou toch van deze gelegenheid gebruik willen maken om mijn duidelijke wens hierover uit te spreken;

Willen we écht sneller iets positiefs en constructiefs toevoegen voor de doelgroep waar we met z’n zo hard voor en aan werken, laat dan andere (eigen) belangen als ego, jaloezie, concurrentie of commerciële belangen los! Dit onderwerp moet een gezamenlijk en maatschappelijk doel en belang dienen en waar eigen belangen absoluut niet in passen. 

Vul elkaar liever aan in plaats van (veelal) op eigen eilandjes bezig te zijn. De boodschap en de progressie voor de doelgroep voor wie we het allemaal doen, als het goed is, is hier echt veel beter mee geholpen! Ik zou het fantastisch vinden wanneer hier een positieve shift in gaat plaatsvinden. 

Met deze wens sluit ik Hart in Shape af.. lieve allemaal.. ontzettend bedankt!!

Liefs, Maxine

img-8

Share this post

Upcoming Events