Boerenkool Salade met Blauwe Bessen
Deze zoutarme salade is een heerlijke en voedzame maaltijd vol met vezels en antioxidanten. Perfect voor een lichte lunch of als bijgerecht!
Benodigdheden
- Snijplank
- Koksmes
- Saladekom
- Grote kom
- Leukere lepels of een garde (voor de dressing)
Ingrediƫnten
- 200 g verse boerenkool
- 150 g blauwe bessen
- 1 middelgrote wortel
- 1/2 avocado
- 30 g ongezouten noten (zoals walnoten of amandelen)
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 eetlepel balsamicoazijn
- Peper naar smaak
- Citroensap (optioneel, voor extra frisheid)
Stappenplan
Stap 1: Voorbereiding van de groenten (5 minuten)
Begin met het wassen van de boerenkool. Verwijder de dikke nerven en snijd de bladeren in kleine stukjes. Doe de boerenkool in een grote kom.
Stap 2: Snijden van de andere ingrediƫnten (10 minuten)
- Schil de wortel en rasp deze boven de kom met boerenkool.
- Snijd de avocado in blokjes en voeg deze toe aan de kom.
- Voeg de blauwe bessen toe.
- Hak de noten grof en voeg ze ook toe.
Stap 3: Maken van de dressing (5 minuten)
In een aparte kom, meng je de olijfolie, balsamicoazijn en peper. Voeg desgewenst een scheutje citroensap toe voor extra frisheid. Klop de ingrediƫnten goed door elkaar tot een homogene dressing.
Stap 4: Salade samenstellen (5 minuten)
Giet de dressing over de boerenkoolsalade en meng alles goed door elkaar, zodat de dressing gelijkmatig verdeeld is.
Totaal tijd: 25 minuten
En daar heb je het! Een heerlijke zoutarme boerenkool salade met blauwe bessen. Geniet ervan als een lichte maaltijd of als bijgerecht!









Reacties