Vegan Chili Sin Carne met Bonen
Welkom in de kleurrijke wereld van de Mexicaanse keuken! Vandaag nodigen we je uit om een heerlijke Vegan Chili Sin Carne te bereiden, boordevol vezels en plantaardige eiwitten. Dit gerecht is niet alleen verrukkelijk, maar ook geweldig voor je bloedvaten en darmen. Laten we samen aan de slag gaan!
Ingrediënten
- 1 eetlepel olijfolie
- 1 grote ui, fijngehakt
- 2 teentjes knoflook, geperst
- 1 rode paprika, in blokjes
- 1 groene paprika, in blokjes
- 2 wortels, in blokjes
- 1 blik (400g) tomatenblokjes
- 1 blik (400g) kidneybonen, afgespoeld en uitgelekt
- 1 blik (400g) zwarte bonen, afgespoeld en uitgelekt
- 1 blik (300g) maïs, afgespoeld en uitgelekt
- 2 eetlepels chilipoeder
- 1 theelepel komijnpoeder
- 1 theelepel gerookte paprikapoeder
- Zout en peper naar smaak
- Verse koriander, voor garnering
- Limoenpartjes, voor serveren
Instructies
- Verhit de olijfolie in een grote pan op middelhoog vuur. Voeg de gehakte ui toe en bak deze tot hij glazig is (ongeveer 5 minuten).
- Voeg de knoflook en de paprika’s toe. Bak dit nog eens 3-4 minuten tot de paprika’s zacht zijn.
- Doe nu de wortels erin en roer goed door. Laat alles nog 2-3 minuten koken.
- Voeg de tomatenblokjes, kidneybonen, zwarte bonen en maïs toe aan de pan. Roer alles goed door.
- Strooi het chilipoeder, komijn en gerookte paprikapoeder over het mengsel. Breng het geheel op smaak met zout en peper.
- Laat de chili gedurende 20-30 minuten op een laag vuur sudderen. Roer regelmatig door en zorg dat het niet aan de bodem van de pan plakt.
- Proef de chili en voeg indien nodig extra kruiden of specerijen toe voor een extra kick!
- Serveer de chili met een takje verse koriander en een partje limoen voor een frisse smaak.
Geniet van je gezondere maaltijd!
En daar heb je het, een heerlijke veganistische chili sin carne die niet alleen je smaakpapillen zal verwennen, maar ook je lichaam voedt. Perfect voor drukke doordeweekse avonden of als comfortfood in het weekend. Eet smakelijk en laat ons weten hoe jouw versie is gelukt!
Reacties