Heerlijke Chia Pudding met Kokosmelk en Mango
Ontsnap aan de dagelijkse routine en geniet van een smakelijk en gezond ontbijt! Deze glutenvrije chia pudding met romige kokosmelk en zoete mango is niet alleen een feestje voor je smaakpapillen, maar ook een boost voor je gezondheid. Rijk aan antioxidanten en vezels, helpt het je darmen en hart gezond te houden!
Ingrediënten
- 60 g chiazaad
- 400 ml kokosmelk (bij voorkeur ongezoet)
- 1 rijpe mango, in blokjes gesneden
- 2 eetlepels ahornsiroop of honing (optioneel)
- 1 theelepel vanille-extract
- Een snufje zout
- Verse munt voor garnering (optioneel)
Bereidingswijze
- In een grote kom, meng het chiazaad met de kokosmelk. Voeg het vanille-extract en een snufje zout toe. Roer alles goed door elkaar.
- Laat het mengsel ongeveer 5 minuten staan. Roer opnieuw om te voorkomen dat de chiazaadjes aan elkaar plakken.
- Voeg naar smaak ahornsiroop of honing toe en meng goed.
- Bedek de kom met een deksel of plasticfolie en zet deze minimaal 2 uur in de koelkast, maar nog beter is het om van de chia pudding ’s nachts te laten opstijven. Hierdoor kunnen de zaadjes voldoende vocht absorberen en krijg je een perfecte puddingconsistentie.
- Voor het serveren, schep de chia pudding in een kom of glas. Garneer met de blockjes mango en, indien gewenst, een paar blaadjes verse munt voor een extra frisse smaak.
Genieten maar!
Deze chia pudding is niet alleen voedzaam, maar ook veelzijdig. Voeg je favoriete fruit, noten of zaden toe om het naar jouw smaak aan te passen. Het is een ideaal ontbijt om je dag energiek te beginnen of zelfs als een gezond tussendoortje!
Dus waar wacht je nog op? Pak de ingrediënten en maak deze verrukkelijke chia pudding vandaag nog klaar. Je lichaam zal je dankbaar zijn!
Reacties