Gezonde Boekweitpap met Blauwe Bessen
Begin je dag vol energie met een heerlijke boekweitpap! Deze voedzame variant is rijk aan eiwitten en vezels, waardoor je lichaam de brandstof krijgt die het nodig heeft. Deze pap is niet alleen goed voor je energielevel, maar ook voor je hart, bloedvaten en darmen. Perfect voor een krachtige start van de dag!
Ingrediënten:
- 100 g boekweitvlokken
- 300 ml water of plantaardige melk (bijv. amandel- of havermelk)
- 1 banaan, in plakjes
- 150 g blauwe bessen (vers of diepvries)
- 1 eetlepel chiazaad
- 1 eetlepel honing of ahornsiroop (optioneel)
- 1 theelepel kaneel
- Een snufje zeezout
Bereidingswijze:
- Kook het water of de plantaardige melk in een pan op middelhoog vuur.
- Voeg de boekweitvlokken en een snufje zeezout toe. Roer goed door.
- Laat het mengsel 5 tot 7 minuten zachtjes koken, terwijl je regelmatig roert. De boekweitvlokken moeten zacht en romig worden.
- Voeg de chiazaad en kaneel toe en roer alles goed door. Laat het nog een minuutje op het vuur staan.
- Haal de pan van het vuur en voeg de plakjes banaan en de blauwe bessen toe. Roer voorzichtig door de pap.
- Maak het af met een scheutje honing of ahornsiroop voor extra zoetheid, indien gewenst.
- Serveer de boekweitpap warm in een kom en garneer eventueel met extra blauwe bessen en een paar plakjes banaan.
Tip:
Voel je vrij om te experimenteren met andere toppings zoals noten, zaden, of kokosvlokken voor een persoonlijke touch!
Geniet van deze heerlijke, voedzame boekweitpap en start je dag gezond en vol energie!
Reacties