Aubergine uit de Oven met Tomatensaus
Benodigdheden:
- Oven
- Bakplaat
- Verwarmbare schaal
- Kookpan
- Mes en snijplank
- Lepel
Ingrediënten:
- 2 grote aubergines
- 500 gram tomaten (vers of uit blik)
- 1 ui, fijngehakt
- 2 teentjes knoflook, fijngehakt
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 theelepel gedroogde oregano
- 1 theelepel gedroogde basilicum
- Zout en peper naar smaak
- 50 gram geraspte kaas (optioneel)
Te nemen stappen:
- Oven voorverwarmen: Verwarm de oven voor op 200°C. (5 minuten)
- Aubergines snijden: Snijd de aubergines in plakken van ongeveer 1 cm dik. (5 minuten)
- Aubergines voorbereiden: Leg de plakken aubergine op een bakplaat, besprenkel ze met olijfolie en bestrooi met zout. Rooster de aubergines in de oven voor 20 minuten.
- Tomatensaus maken: Terwijl de aubergines roosteren, verhit de olijfolie in een kookpan op middelhoog vuur. Voeg de ui en knoflook toe en fruit ze tot ze glazig zijn. (5 minuten)
- Tomaten toevoegen: Voeg de tomaten, oregano, basilicum, zout en peper toe aan de pan. Laat het geheel 15 minuten sudderen op laag vuur. (15 minuten)
- Casserole opbouwen: Haal de aubergines uit de oven. In een verwarmbare schaal, leg een laag aubergine en bedek met een deel van de tomatensaus. Herhaal dit tot alle ingrediënten op zijn. Bestrooi eventueel met geraspte kaas. (10 minuten)
- Afmaken in de oven: Zet de schaal nog eens 10 minuten in de oven om de kaas te laten smelten en alles goed door te warmen. (10 minuten)
Totaal tijd: Ongeveer 1 uur en 10 minuten
Reacties