Eendenborstfilet met Sinaasappel-Gembersaus
Benodigdheden:
- Koekenpan of grillpan
- Snijplank
- Mes
- Sauspan
- Mixlepel
Ingrediënten:
- 2 eendenborstfilets
- 2 sinaasappels (sap en rasp)
- 1 eetlepel verse gember, geraspt
- 2 eetlepels honing
- 1 eetlepel sojasaus
- Peper en zout naar smaak
- Verse peterselie (ter garnering)
Te nemen stappen:
-
Voorbereiding (10 minuten)
- Verwarm de koekenpan op middelhoog vuur.
- Kruiden de eendenborstfilets aan beide zijden met peper en zout.
- Rasp de schil van één sinaasappel en pers het sap uit beide sinaasappels.
-
Koken van de eendenborstfilet (15 minuten)
- Leg de eendenborstfilets met de vetkant naar beneden in de hete pan.
- Bakken gedurende 6-8 minuten totdat de vetkant goudbruin en krokant is.
- Draai de filets om en bak nog eens 4-5 minuten voor medium-rare.
- Haal de eendenborstfilets uit de pan en laat ze 5 minuten rusten onder aluminiumfolie.
-
Bereiden van de sinaasappel-gembersaus (10 minuten)
- In dezelfde pan, voeg de geraspte gember toe en bak kort aan.
- Voeg het sinaasappelsap, de honing, de sojasaus en sinaasappelrasp toe.
- Kook de saus op middelhoog vuur tot deze ingedikt is, ongeveer 5 minuten.
-
Serveren (5 minuten)
- Snijd de eendenborstfilets in plakken.
- Leg de plakken op een bord en lepel de sinaasappel-gembersaus erover.
- Garneer met verse peterselie en serveer direct.
Totaal tijd: Ongeveer 40 minuten
Reacties