Roerbak Groentesoep met Sesamzaad
Benodigdheden:
- Large soeppan
- Snijplank
- Mes
- Houten lepel
Ingrediënten:
- 1 liter groentebouillon
- 200 g gesneden broccoli
- 150 g gesneden wortel
- 150 g paprika (rood of geel), in blokjes
- 100 g sugar snaps
- 2 teentjes knoflook, fijngehakt
- 1 stuk gember (2 cm), geraspt
- 2 eetlepels sojasaus
- 2 eetlepels sesamolie
- 1 eetlepel sesamzaad, geroosterd
- Zout en peper naar smaak
- Verse koriander of peterselie voor garnering (optioneel)
Te nemen stappen:
- Bereid de groenten voor: Snijd de broccoli, wortel, paprika en sugar snaps in hapklare stukken. Dit duurt ongeveer 10 minuten.
- Verhit de sesamolie: Doe de sesamolie in de soeppan en verhit op middelhoog vuur gedurende 2 minuten.
- Fruit de knoflook en gember: Voeg de fijngehakte knoflook en geraspte gember toe aan de pan en fruit dit gedurende 1 minuut tot het aromatisch is.
- Voeg de groenten toe: Doe de broccoli, wortel, paprika en sugar snaps in de pan en roerbak gedurende 5 minuten totdat ze iets zachter zijn.
- Voeg de bouillon toe: Giet de groentebouillon in de pan en breng het geheel aan de kook. Laat het gedurende 10 minuten zachtjes koken.
- Breng op smaak: Voeg de sojasaus, zout en peper toe naar smaak. Laat het nog 2 minuten doorwarmen.
- Serveer de soep: Schep de soep in kommen en garneer met geroosterd sesamzaad en eventueel verse kruiden. Serveertijd: 5 minuten.
Totaal tijd: Ongeveer 35 minuten
Geniet van je gezonde en smakelijke roerbak groentesoep met sesamzaad!
Reacties