Penne met artisjokharten, zongedroogde tomaten en olijfolie
Benodigdheden
- Pan voor het koken van de pasta
- Koekenpan voor het sauteren
- Zeef
- Houten lepel
- Serveerschaal
Ingrediënten
- 250 g penne pasta
- 1 blik (280 g) artisjokharten, uitgelekt en in kwarten
- 100 g zongedroogde tomaten, in stukjes
- 4 eetlepels olijfolie
- 2 teentjes knoflook, fijngehakt
- Peper en zout naar smaak
- Vers gehakte peterselie (optioneel, voor garnering)
- Parmezaanse kaas (optioneel, voor serveren)
Stappen
- Pasta koken (10 minuten)
- Breng een grote pan met gezouten water aan de kook.
- Voeg de penne pasta toe en kook volgens de instructies op de verpakking (meestal 8-10 minuten) tot al dente.
- Giet de pasta af in een zeef en laat even staan.
- Sauteren (5 minuten)
- Verwarm de olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur.
- Voeg de knoflook toe en bak deze 1 minuut tot hij geurig is.
- Voeg de artisjokharten en zongedroogde tomaten toe en bak nog 2-3 minuten mee.
- Pasta mengen (2 minuten)
- Voeg de gekookte penne toe aan de koekenpan met artisjokken en tomaten.
- Roer alles goed door en breng op smaak met peper en zout.
- Serveren (5 minuten)
- Verdeel de penne over borden of een serveerschaal.
- Garneer met vers gehakte peterselie en eventueel Parmezaanse kaas.
Tijdslijn
- Totaal: 22 minuten
- Pasta koken: 10 minuten
- Sauteren: 5 minuten
- Pasta mengen: 2 minuten
- Serveren: 5 minuten