Groene groentepasta met kip en munt
Benodigheden
- Kookpan
- Koekenpan
- Mes en snijplank
- Slacentrifuge (optioneel)
Ingrediënten
- 250 g pasta (bij voorkeur volkoren)
- 200 g kipfilet, in blokjes
- 100 g verse spinazie
- 100 g groene erwten (diepvries of vers)
- 1 courgette, in blokjes
- 1 teentje knoflook, fijngehakt
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 citroen, sap en rasp
- 50 g verse munt, fijngehakt
- Zout en peper naar smaak
Te nemen stappen en tijdslijn
- Stap 1: Kook de pasta
- Breng een grote pan met gezouten water aan de kook.
- Voeg de pasta toe en kook deze volgens de instructies op de verpakking (ongeveer 8-10 minuten).
- Stap 2: Bereid de kip voor
- Verhit 1 eetlepel olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur.
- Voeg de kipblokjes toe en bak ze in ongeveer 5-7 minuten goudbruin en gaar.
- Voeg de knoflook toe en bak nog 1 minuut mee.
- Kruid met zout en peper.
- Stap 3: Voeg de groenten toe
- Voeg de courgette en erwten toe aan de pan met de kip.
- Bak alles samen nog eens 3-5 minuten, tot de courgette zacht is.
- Stap 4: Meng de pasta en de groenten
- Als de pasta klaar is, giet deze af en voeg deze toe aan de koekenpan.
- Voeg de spinazie en de munt toe, samen met het citroensap en de citroenrasp.
- Roer alles goed door elkaar en bak nog 1-2 minuten totdat de spinazie verwelkt is.
- Stap 5: Serveren
- Dien de groentepasta op in borden en besprenkel eventueel met extra olijfolie en munt.