Kip en bloemkool-pasta in lichte kaassaus
Benodigdheden
- Kookpan
- Koekenpan
- Mes en snijplank
- Combi-steker of staafmixer
- Keukenlepel
Ingrediënten
- 300 g kipfilet
- 200 g pasta (bijvoorbeeld penne of fusilli)
- 1 kleine bloemkool, in roosjes
- 200 ml melk
- 100 g geraspte kaas (bijvoorbeeld jonge kaas of mozzarella)
- 1 teentje knoflook, fijngehakt
- Olijfolie
- Zout en peper naar smaak
- Optioneel: verse peterselie voor garnering
Te nemen stappen
Stap 1: Kook de pasta en bloemkool
- Kook een pot water in een kookpan.
- Voeg de pasta en bloemkoolroosjes toe en kook gedurende 10-12 minuten tot ze gaar zijn.
Stap 2: Bak de kip
- Snijd de kipfilet in blokjes.
- Verwarm olijfolie in een koekenpan en voeg de kip toe.
- Bak de kip gedurende 5-7 minuten tot deze goudbruin en gaar is.
- Voeg de gehakte knoflook toe en bak nog 1 minuut mee.
Stap 3: Maak de kaassaus
- Voeg de melk toe aan de pan met de kip en roer goed.
- Breng het aan de kook en voeg de geraspte kaas toe.
- Roer totdat de kaas volledig gesmolten is en de saus glad is. Breng op smaak met zout en peper.
Stap 4: Meng alles samen
- Giet de gekookte pasta en bloemkool af en voeg deze toe aan de pan met de kaassaus en kip.
- Roer alles goed door elkaar zodat de pasta bedekt is met de saus.
Stap 5: Serveer
- Verdeel de pasta over borden en garneer eventueel met verse peterselie.