Kip Pesto Alfredo met Volkoren Fusilli
Benodigdheden
- Kookpan
- Koekenpan
- Houten lepel
- Zeef
- Snijplank
- Koksmes
Ingrediënten
- 250 g volkoren fusilli
- 300 g kipfilet
- 150 ml kookroom
- 100 g pesto (groen of rood, naar keuze)
- 1 teentje knoflook, fijngehakt
- 2 eetlepels olijfolie
- Parmezaanse kaas, geraspt (optioneel)
- Peper en zout naar smaak
- Verse basilicum ter garnering (optioneel)
Stappen
- Kook de fusilli volgens de aanwijzingen op de verpakking (ongeveer 10-12 minuten).
- Verhit de olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur.
- Snijd de kipfilet in blokjes, breng op smaak met peper en zout en bak deze in de pan tot ze goudbruin zijn (ongeveer 7-10 minuten).
- Voeg de fijngehakte knoflook toe aan de kip en bak dit nog 1 minuut mee.
- Voeg de kookroom en pesto toe aan de pan met kip en meng goed door elkaar. Laat het geheel nog 2-3 minuten sudderen.
- Giet de gekookte fusilli af en voeg deze toe aan de kip pesto saus. Roer alles goed door elkaar.
- Serveer de Kip Pesto Alfredo met een garnering van Parmezaanse kaas en verse basilicum naar keuze.