Kip en courgette-“spaghetti” met knoflook en kruiden
Benodigdheden
- Snijplank
- Mes
- Pannetje
- Koekenpan
- Spiraalsnijder of juliennesnijper
Ingrediënten
- 2 kipfilets
- 2 courgettes
- 2 teentjes knoflook
- 1 ui
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 theelepel gedroogde Italiaanse kruiden
- Zout en peper naar smaak
- Parmezaanse kaas (optioneel, voor garnering)
Te nemen stappen
Stap 1: Voorbereiden (5 minuten)
- Snipper de ui en hak de knoflook fijn.
- Snijd de kipfilets in blokjes.
- Was de courgettes en snijd ze met een spiraalsnijder in spaghetti-vorm.
Stap 2: Koken (15 minuten)
- Verhit 2 eetlepels olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur.
- Voeg de gesneden kip toe en bak deze tot ze goudbruin en gaar is (ongeveer 5-7 minuten).
- Voeg de ui en knoflook toe en bak deze tot de ui glazig is (ongeveer 3 minuten).
Stap 3: Courgette toevoegen (5 minuten)
- Voeg de courgette-spaghetti toe aan de pan en roer goed door.
- Strooi de Italiaanse kruiden, zout en peper over het mengsel.
- Bak alles nog 2-3 minuten tot de courgette zacht is, maar nog wel een bite heeft.
Stap 4: Serveren (2 minuten)
- Serveer de kip en courgette-“spaghetti” warm op een bord.
- Garneer eventueel met Parmezaanse kaas.
Tijdslijn
- Totaal: 27 minuten
- Voorbereiden: 5 minuten
- Koken: 15 minuten
- Courgette toevoegen: 5 minuten
- Serveren: 2 minuten