Volkoren macaroni met champignons, paprika en mager gehakt
Benodigdheden
- Kookpan
- Koekenpan
- Snijplank
- Koksmes
- Houten lepel
- Zeef
Ingrediënten
- 250 gram volkoren macaroni
- 200 gram mager gehakt
- 150 gram champignons
- 1 rode paprika
- 1 ui
- 2 teentjes knoflook
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 theelepel Italiaanse kruiden
- Peper en zout naar smaak
- Parmezaanse kaas (optioneel, voor garnering)
Te nemen stappen
- Stap 1: Koken van de macaroni (10 minuten)
- Breng een grote pan met water aan de kook en voeg een snufje zout toe.
- Voeg de volkoren macaroni toe en kook volgens de instructies op de verpakking (meestal 8-10 minuten) tot al dente.
- Giet de macaroni af in een zeef en zet apart.
- Stap 2: Voorbereiden van de groente (5 minuten)
- Snijd de champignons in plakjes, de paprika in blokjes, de ui in fijne stukjes en hak de knoflook fijn.
- Stap 3: Bakken van het gehakt en de groente (10 minuten)
- Verhit de olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur.
- Voeg het mager gehakt toe en bak het rul (5 minuten).
- Voeg de ui, knoflook, paprika en champignons toe en bak alles nog eens 5 minuten tot de groente zacht is.
- Kruid het geheel met Italiaanse kruiden, peper en zout.
- Stap 4: Alles combineren (5 minuten)
- Voeg de gekookte macaroni toe aan de pan met gehakt en groente.
- Roer alles goed door elkaar en verwarm het geheel nog een paar minuten op laag vuur.
- Stap 5: Serveren (2 minuten)
- Verdeel de macaroni over borden en bestrooi eventueel met Parmezaanse kaas.
Totale tijd
- 32 minuten