Indiase Dahl met Spinazie uit de Dutch Oven
Benodigdheden
- Dutch Oven of een zware gietijzeren pan
- Schilmesje
- Snijplank
- Houten lepel
- Maatbeker
- Vergiet
Ingrediënten
- 200 gram rode linzen
- 1 grote ui, fijngesnipperd
- 2 teentjes knoflook, fijngehakt
- 200 gram verse spinazie, grof gehakt
- 1 theelepel gember, geraspt
- 1 liter groentebouillon
- 1 blik tomatenblokjes (400 gram)
- 2 theelepels kurkuma
- 1 theelepel komijnpoeder
- 1 theelepel korianderpoeder
- 1/2 theelepel chilipoeder (optioneel)
- zout en peper naar smaak
- Verse koriander voor de garnering
Bereidingsstappen
- Was de rode linzen onder stromend water totdat het water helder is. Laat ze uitlekken in het vergiet.
- Verwarm de Dutch Oven op middelhoog vuur en voeg een beetje olie toe. Fruit de ui en knoflook tot ze glazig zijn.
- Voeg de gember, kurkuma, komijn, koriander en chilipoeder toe en bak deze kort mee om de smaken vrij te laten komen.
- Voeg de rode linzen, de tomatenblokjes en de groentebouillon toe. Breng het geheel aan de kook. Zet het vuur laag en laat de dahl ongeveer 20 minuten pruttelen, of tot de linzen zacht zijn.
- Voeg de spinazie toe aan de Dutch Oven en roer door tot de spinazie is geslonken. Breng op smaak met zout en peper.
- Garneer met verse koriander voor het serveren.
Bereidingstijd
Ongeveer 35-40 minuten